REKLAMI GEÇ

Mimar-Yazar Boz’dan ‘Geç Kalanlar’ tiyatro oyunu tavsiyesi

Mimar-Yazar Boz’dan ‘Geç Kalanlar’ tiyatro oyunu tavsiyesi

Denizlili Mimar ve Yazar Süleyman Boz, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın eşi Berrin Zolan ile birlikte izlediği tiyatro oyun olarak da gündeme gelen “Geç Kalanlar” ile ilgili yazı kaleme aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Şubat 2020 Cumartesi, 11:28

Mimar-Yazar Süleyman Boz, Deha20 Gazetesi’ndeki köşe yazısı ile bir dönemin önemli gazetecilerinden Denizli Gazetesi’nin kurucusu merhum Kemal Tartılacı’nın sık sık kaleme aldığı tiyatro oyunu yazılarını hatırlattı.

Denizli Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun sahnelediği Pervin Ünalp’in yazıp yönettiği “Geç Kalanlar” isimli oyunu izleyen Boz, aynı zamanda kentin kültürüne dair göndermeler de yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan’ın eşi ile birlikte izledikten sonra da gündeme gelen ve dikkat çeken oyunla ilgili yazısında bir ‘şehirli yazar’ sorumluluğunu yerine getiren Boz, Büyükşehir’in kültür projelerini de hatırlattı. Boz’un yazısının ilgili bölümleri şöyle:

“BAŞARILI ALANLARDAN BİRİ KÜLTÜR-SANAT”

Oyun başlamadan BŞ.Belediye Başkanı Sevgili Osman Zolan  ve ailesi de salona geldi. Güzel tesadüf, oyunu birlikte izledik. Arada da Denizli’deki Kültür Sanat konularından, Büyük Şehirin Denizli’deki kültür sanat etkinliklerinden, projelerden, kitap fuarından, Yayınevinin bastığı kitaplardan, kültür sanat mekanlarından, özellikle de Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinden uzun konuştuk. Bize göre Büyükşehir’in en başarılı olduğu alanlardan birisi Kültür Sanat konularındaki çalışmalarıdır. Bu konuda Başkan Zolan’la birlikte daire başkanı Hüdaverdi Otaklı ve Genel Sanat Yönetmeni Ozan Özdemir’in ülke çapında da bilinen çabalarını takdir etmeden geçemeyiz.

“İYİ Kİ KAÇIRMAMIŞIZ”

“Geç Kalanlar” Pervin Ünalp’in  yazıp yönettiği, 2 perdelik, 120 dakika süren bir oyun. Gündelik yaşam gailesi içinde insanların hoşgörüsüzlüğünü, birbirleri ile sürekli didişmesini, eşlerin ömür törpüsü gibi mutlu olmak varken, birbirlerini yiyip bitirmesini, ama bu arada da zamanın, yaşamın geçip gittiğini, mutlulukların, güzel yaşamanın, güzel sözler söylemenin, “seni seviyorum” demenin dahi ertelendiğini, mutluluğa zaman ayırılmadığını, ustaca bir oyun tekniği içinde, çok güzel sahneye koyan harika bir oyun. 4 oyuncu da rollerinin hakkını veriyor. Oyunun teknik unsurları; ışığı, sesi, sahne tasarımı da mükemmel. Evli bir çift çevresinde tüm Dünyayı, yaşamı sahneye sığdırmış oyun adeta… İyi ki bu oyunu kaçırmamışız. Çıkışta Osman başkanı, Ozan’ı, oyuncuları, Hüdaverdi beyi özellikle tebrik ettim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı