REKLAMI GEÇ

Üniversiteli öğrencilerin alternatif mekanı: Serüven Kültür Denizli’de

Üniversiteli öğrencilerin alternatif mekanı: Serüven Kültür Denizli’de

Türkiye’nin birçok ilinde şubesi bulunan Serüven Kültür Evi’nin yeni adresi Denizli  oldu. Üniversiteli öğrencilerin nefes alabilecek bir alan arayışları sonucunda kültür evinde sanat, bilim ve bir çok alanda açılan atölyelerde insanlar kendilerini ifade edebilecek. SERÜVEN KÜLTÜR KİMDİR? Serüven Kültür, alternatif kültür sanat çalışmalarını gönüllük esasına dayalı ve dayanışma ile örgütleyen bir üniversiteli topluluğudur. Felsefeden ekolojiye ve toplumsal cinsiyet tartışmalarına, film gösterimlerinden tiyatro atölyelerine birçok…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2022 Pazar, 13:45

Türkiye’nin birçok ilinde şubesi bulunan Serüven Kültür Evi’nin yeni adresi Denizli  oldu. Üniversiteli öğrencilerin nefes alabilecek bir alan arayışları sonucunda kültür evinde sanat, bilim ve bir çok alanda açılan atölyelerde insanlar kendilerini ifade edebilecek.

SERÜVEN KÜLTÜR KİMDİR?

Serüven Kültür, alternatif kültür sanat çalışmalarını gönüllük esasına dayalı ve dayanışma ile örgütleyen bir üniversiteli topluluğudur.

Felsefeden ekolojiye ve toplumsal cinsiyet tartışmalarına, film gösterimlerinden tiyatro atölyelerine birçok çalışma alanında üniversitelilere kendisini ifade etme alanı yaratır. Bizler tarafından ulaşılamayan, üretilemeyen, yabancısı kaldığımızın kültür sanatın aksine, dayanışma ile kolektif bir şekilde üretimini ortaya koyar.

SERÜVEN KÜLTÜR EVİ HERKESE AÇIK

Serüven Kültür Evi’nin üniversiteli öğrencilerin kendi ihtiyaçlarından kaynaklı olduğu ve bu ihtiyaçlardan kaynaklı kurulduğu dikkat çekilirken, bu kültür evinin herkese açık olduğuna dikkat çekti.

Atölyelerin ücretsiz olduğuna da  ifade etmekte tekrardan fayda var.

“Seüven Kültür bilimsel ve parasız eğitimi savunuyoruz. Bu nedenle atölyelerimiz ücretsiz ve erişilebilir olmalı. Dans atölyemiz oluyor, enstrüman, felsefe atölyelerimiz bunlar toplumun belli kesimlerinin yapabileceği şeylermiş gibi gösteriliyor. Hatta öyle oluyor çoğu zaman. İki sene derneğimiz ve mekanımız olmadan birçok etkinlik yaptık. Gönüllü eğitmenlerimiz de yer fark etmeksizin her zaman bizimle oldular. Şimdi aslında Serüven Kültür Evi’ni açmamız hem bu mücadelemizin bir meyvesi hem de yelken açacağımız diğer serüvenlerin habercisi.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı