REKLAMI GEÇ

Avşar Türkmenleri şölende buluşacak

Avşar Türkmenleri şölende buluşacak

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen Garbi Karaağaç Avşar Türkmenleri Şöleni’nin bu sene 2’ncisi, 24 Temmuz Cumartesi günü yapılacak. Garbi Karaağaç ve Karaağaç Baba Avşar Türkmenleri Birleştirme Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Gözen, tüm Avşar Türkmenlerini şölene davet etti.

/ DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2010 Çarşamba, 17:36

İlk kez geçtiğimiz sene gerçekleştirilen Garbi Karaağaç Avşar Türkmenleri Şöleni, bu sene değişik ülkelerdeki Avşar Türkmenlerinin katılımı ile gerçekleştirilecek. Şölen öncesi, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde, Acıpayam’a bağlı Kumavşarı Belediyesi’nin başkanı Ali Rıza Onaç, Emekli Öğretmen Ramazan Doruk ve Avşar Türkmenlerinin katılımı ile basın toplantısı yapan, Garbi Karaağaç ve Karaağaç Baba Avşar Türkmenleri Birleştirme Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Gözen, tüm Avşar Türkmenlerini şölene katılmaya çağırdı.

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’ne bağlı Kumavşarı Beldesi’nde, 24 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan şölen hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Bülent Gözen, “Burdur, Denizli ve Muğla’da Avşar Türkmenleri var. Tüm bu bölgedeki Avşar Türkmenlerini, Ege Türkmenleri olarak bir araya getirmeyi planlıyoruz. Şölenimiz, yavaş yavaş uluslar arası bir şölene dönüşmeye başladı. Bu sene Azerbaycan, İran ve Kosova’daki Avşar Türkmenlerinden de şölene katılanlar olacak. 24 Temmuz Cumartesi günü, 10.00-15.00 saatleri arasında beldemizde, Karaağaç Baba ve şehitlerimiz için mevlit okutacağız. 16.00-18.00 saatleri arasında ise, Çatalceşme Oda Tiyatrosu’nda, Prof. Dr. Mazahir Avşar, Doç. Dr. Turgut Tok, Eğitim Görevlisi Memduh Yağmur, Araştırmacı Yazarlar Adnan Menderes Kaya ve Saim Deligöz’ün katılımı ile ‘Türk tarihinde Avşar Türkmenleri’ konulu bir panel verilecek. 20.00-01.00 arası da Kumavşarı’nda, Zeynep İlhan, Gülseren Aygün, Yılmaz Demirtaş konser verecek” dedi. Şölende, keşkek, bazlama, gömme gibi Avşar Türkmenlerine has yemeklerin sunulacağını ve Avşar Zeybeklerinin gösteri yapacağını belirten Gözen, “Avşar Türkmenleri, 1071’den önce Acıpayam bölgesine gelmişler. Burada, Karaağaç Bey önderliğinde, Garbi Karaağaç Beyliği’ni kurmuşlar. Biz de çok uzun bir geçmişi olan geleneklerimizi yaşatmaya ve Avşar Türkmenlerini bir arada tutmaya çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı