REKLAMI GEÇ

Bedia Akartürk filarmoni orkestrası ile Hierapolis’te konser verecek

Bedia Akartürk filarmoni orkestrası ile Hierapolis’te konser verecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Denizli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenecek olan “Antik Kentler Festivali” kapsamında Hierapolis Antik Kenti’nde Türk Halk Müziği sanatçısı Bedia Akartürk ilk kez Anadolu Filarmoni Orkestrası eşliğinde konser verecek.

/ DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2012 Çarşamba, 10:20

Türk halk müziği sanatçısı Bedia Akartürk ile Anadolu Filarmoni Orkestrası, Halikarnassos ve Hierapolis’te Anadolu türkülerini seslendirecek. Festival 11 Ağustos’ta Denizli’de de yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı ‘Ege’deki Antik Kentlerde Sahne Sanatları Festivali’ kapsamında, Türk halk müziği sanatçısı Bedia Akartürk ile Anadolu Filarmoni Orkestrası, Halikarnassos ve Hierapolis’te Anadolu türkülerini seslendirecek. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne bağlı sanat kurumlarınca Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği ile başlatılan ve turizmin gelişmesine sanat yönüyle de destek vermeyi amaçlayan festival Bodrum ve Denizli’de devam edecek.

Ünlü sanatçı Bedia Akartürk’ün solist olarak katılımı ile Anadolu Filarmoni Orkestrası 60 kişilik sanatçı kadrosu ve Orkestra Şefi Cemil Günçer yönetiminde 11 Ağustos Cumartesi günü saat 21.30’da Hierapolis Antik Kenti Pamukkale Ören Yeri Koca Çukur Natural Park’ta konser verecek. Halikarnassos ve Hierapolis antik kentlerinde orkestranın solisti olacak sahneye çıkacak Bedia Akartürk, klasikleşmiş Anadolu bozlaklarından ‘Gayrı Dayanamam Ben Bu Hasrete’, ‘Zahidem’, ‘Dersini Almış da Ediyor Ezber’, ‘Aslan Mustafam’ ve ‘Kesik Çayır’ gibi eserleri Orkestra Şefi Cemil Günçer’in orkestra düzenlemeleriyle seslendirecek.

Anadolu Filarmoni Orkestrası da Anadolu müziklerinin yanı sıra Mozart, Vivaldi, H. Purcelles gibi önemli bestecilerin eserlerine, caz ve Latin müziklerine, Türk sanat müziği valslerinden, Aşık Veysel’e, Yunus Emre’ye kadar çeşitli müziklere yer verecek. Anadolu Filarmoni Orkestrası Genel Sanat Koordinatörü Kenan Gökkaya, Antik Kentler Festivali sayesinde yöre insanları ile yerli ve yabancı turistleri buluşturma fırsatı yakalayacaklarını kaydeden Gökkaya, halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek her iki konsere tüm vatandaşları beklediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı