REKLAMI GEÇ

Dadaşlar kültür için bir araya geliyor

Dadaşlar kültür için bir araya geliyor

Dadaşlar Kültür ve Dayanışma ve Yaşatma Derneği Denizli Şubesi Basın Merkezinde düzenlediği toplantıyla yeniden yapılanmaya gittiklerini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2009 Perşembe, 18:47

Denizli’de 15 yıl önce kurulan ve yaptığı birçok etkinlik adından sıkça söz ettiren Dadaşlar Kültür Dayanışma ve Kültür Derneği, yeni yönetimiyle yeniden yapılanmaya gidiyor. Basın Merkezinde düzenlenen toplantıyla dernekleri hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Medeni Kılıç, Erzurumlular olarak derneklerinde yeniden yapılanmaya gittiklerini ve yeni dönemde yapacakları çalışmalar ile Erzurumlu vatandaşları bir araya getireceklerini belirttiler.
Dernek hakkında bilgi veren Basın Sözcüsü Yavuz Yaşa’da son dönemler tv ekranlarında yayınlanan programlar ve diziler ile Türk örf ve adetlerin her geçen gün yok olduğuna değinerek: “ Bu güne kadar derneğimiz yaptığı faaliyetleri kamuoyuna ve Erzurumlulara duyuramamıştı. Artık yeni bir çalışmayla yapacağımız çalışmaları ve projelerimizi düzenleyeceğimiz basın toplantılarıyla ve davetler ile kamuoyuna duyuracağız. Yapacağımız çalışmaların başında genç nesillere Erzurum ve dadaş kültürü aktarmak olacaktır. Şuanda genç nesil bundan yoksun bir şekilde büyümekte ve bu kültürü bilmemektedir. Bizler dernek olarak yapacağımız çalışmalar ile bu kültürü genç nesillere aktaracağız” dedi.
Denizli’de 10 bin ila 12 bin arasında Erzurumlu vatandaşın bulunduğunu belirten Yaşa, yeni dernek binalarını da hizmete açtıklarında kurulacak bir internet sitesi sayesinde bu sayının daha üst seviyelere çıkacağını açıklayarak, kendilerini en iyi şekilde tanıtacaklarını ve bilgili yeni nesiller yetiştireceklerini dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı