REKLAMI GEÇ

Festival Tam Gaz Devam

Festival Tam Gaz Devam

Denizli’de festival coşkusu tüm hızıyla devam ediyor. Denizli Belediyesi’nin bu yıl 9. düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali, her gün 4 farklı merkezde gerçekleşiyor.

/ DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2009 Cuma, 19:11

Denizli Belediyesi tarafından düzenlenen ve kortej yürüyüşüyle başlayan 9. Uluslararası Halk Dansları Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında Romanya, Kazakistan, Gürcistan, Bosna Hersek, Başkortostan ve Türkiye’den Ölüdeniz Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Pamukkale Halk Oyunları ekibi ve Denizli Belediyesi Konservatuvarı Halk Dansları ekibi dansçıları, kentin dört bir tarafında festival havasını estirmeyi sürdürüyor.
Gruplar, hergün Çınar Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaşa oyunlarını sunarken, diğer mahalleler de sırayla festivalle coşuyor. Önceki gün Bağbaşı, Kayhan’da yer alan dansçılar burada mahalle sakinlerine inanılmaz güzellikte festival programı sundu. Ege’nin İncisi İncilipınar da ise binlerce kişi dansçıları seyretmek için parka akın etti. Gecede ilk olarak Romanya grubu sahne aldı. Ardından Bosna Hersek ve Gürcistan grubu oyunlarını izleyicilere sundu. Gecenin finalinde ise ev sahibi Denizli Belediyesi Konservatuvarı Halk Dansları ekibi dansçıları, oyunlarını sergiledi.
Festivalin 3. günü ise Albayrak Meyanı ve Umutkent 3 konutları sakinleri dansçıları doyasıya seyretti. Denizli Belediyesi’nin ücretsiz olarak hazırladığı festival, kentin her köşesinde izleyicilerle buluşmaya devam edecek. Festivalin 3 Temmuz 2009/Cuma günkü bölümünde ise saat 18:00’da Servegazi girişi ve Umutkent 1 Konutları, saat 21:00’da Çınar Meydanı ve saat 22:00’da Mehmet Akif Ersoy Kapalıpazaryeri programları yer alıyor.
4 Temmuz 2009/Cumartesi günü gala programı var. Gala programı Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu saat 21:00’de başlayacak ve tüm gruplar izleyenlere oyunlarını sergileyecek. Tüm vatandaşları festival programına bekliyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı