REKLAMI GEÇ

İzmirli hemşerilerden memleket gezisi

İzmirli hemşerilerden memleket gezisi

İzmir Denizliler Derneği’nin 100 üyesi, Denizli’ye gelerek memleket özlemi giderdi.

/ DENİZLİHABER / 19 Aralık 2011 Pazartesi, 18:06

Aralarında 10 yılı aşkın süredir doğduğu topraklara gelemeyenlerin de bulunduğu İzmir’de yaşayan Denizlililerin memleket hasreti sona erdi. Denizli Belediyesi, Denizli’deki Collossae Otel’de düzenlediği bir programla İzmir’de yaşayan Denizlilileri bir araya getirdi.

Programa Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, çeşitli ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda İzmir’de yaşayan Denizlililer katıldı.

İzmir Denizliler Derneği Başkanı olan ve İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu Başkan Vekilliğini yürüten Yenel Gürcü, organizasyonun düzenlenmesini sağlayan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti. Gecede, Vali Demir, Başkan Zolan ve Rektör Prof. Dr. Bağcı birer konuşma yaptı. Konuşma sonrası Denizli’nin tanıtımı için emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Denizli Belediyesi, bir gün sonra ise Denizli turu ile kentteki değişimleri Denizlililer’e sundu. Turda, Denizli’ye damgasını vuran köprülü kavşaklar, toplu konutlar, yollar, Laodikya Antik Kenti, Adalet, İncilipınar ve Çamlık Parkları ile kapalı pazaryerleri yer aldı. Başkan Zolan, gün boyu süren gezinin ardından Çamlık Ofis’te yemek verdi.

İzmir Denizliler Derneği Başkanı olan ve İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu Başkan Vekilliğini yürüten Yenel Gürcü, Denizli’yi en son bıraktıkları noktadan bugüne gelindiğinde büyük farkların göze çarptığını söyledi.

Gezinin son derece faydalı geçtiğini ifade eden Gürcü, ‘Aramızda 10 yılı aşkın süredir Denizli’ye gelemeyen Denizlililer var. Bu organizasyonla doğdukları toprakları görme fırsatı buldular. Hem geçmişi yeniden yaşadık hem de kentimizin geldiği noktayı gözlerimizle görerek değişime şahit olduk. Bizlere bu fırsatı sunan başta başkanımız Osman Zolan olmak üzere herkese teşekkür ederim. Şu temiz havayı solumak, bu güzellikleri görmek inanın dünyaya bedeldi’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı