REKLAMI GEÇ

Türkçevizyon’da Gönlüm anısına konser

Türkçevizyon’da Gönlüm anısına konser

Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve TRT işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen Türkçevizyon Uluslararası Türkçe Müzik Festivali, devam ediyor. Festivalin 2. gününde, Özay Gönlüm anısına konser verildi.

/ DENİZLİHABER / 24 Haziran 2009 Çarşamba, 15:41

Ziya Tıkıroğlu Açıkhava Tiyatrosu’ndaki festivalin 2. gününde, TRT ve Denizli Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları, halk müziği sevenlere unutulmaz bir konser gecesi yaşattı.
Denizli ve Ege yöresi şivesiyle Denizli’yi dünyaya tanıtan sanatçı Özay Gönlüm anısına düzenlenen konser, izleyenlerden büyük beğeni aldı. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, TRT Radyo Dairesi Başkanı Senol Göka ve Özay Gönlüm’ün yeğeni Osman Gönlüm’ün de konsere izlemeye gelenler arasında yerini aldı.

Gecede ilk olarak Denizli Belediyesi Konservatuvarı sanatçılarından Yeşim Dağlı sahne aldı. Sanatçı Dağlı, Özay Gönlüm’üm birbirinden güzel 3 eseriyle geceye renk kattı. Ardından yine Denizli Belediyesi Konservatuvarı sanatçılarından Hakan Eyinden, Ege yöresine ait 3 güzel eser seslendirdi. Bu arada TRT radyosunda 1 Temmuz’dan itibaren yayın hayatına başlayacak ve sadece Türk Halk Müziği eserlerine yer verilecek program için isim yarışması
düzenlendi. Konser sonuna kadar katılımların alındığı isim yarışmasında, TRT Türküm, Radyo Yaren, TRT Ezgi FM gibi birçok eser elemeye kaldı. Sonuçların Festivalin 4. günü açıklanacağı duyuruldu.

Daha sonra konserin 2. bölümünde TRT sanatçıları Tülay Ağagil, Sabahattin Gülümser, Makbule Kaya ve Hasan Özer, Özay Gönlüm’ün birbirinden güzel eserlerini seslendirdi. Programın son bölümünde ise Türkçe Öğretmeni Sami Alışık, Özay Gönlüm’ün ‘nineden mektuplar’ eserini yerel şiveyle izleyicilere sundu. Alışık, mektubu okumasının ardından seyircilerden büyük alkış topladı. Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, konserin ardından TRT Radyo Dairesi Başkanı Senol Göka ve sanatçılara çiçek sundu.

Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve TRT’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Türkçevizyon Uluslararası Müzik Festivali kortej yürüyüşü 25 Haziran 2009 Perşembe günü gerçekleştirilecek. 16 ülkeden gelen sanatçıların katılımı ile gerçekleştirilecek yürüyüş vilayet önünden saat 18.00’de başlayacak. Çınar Meydanı’nda sona erecek kortej yürüyüşünün hemen ardından TRT sanatçıları Türk Halk Müziği konseri verecek.

TRT Ankara Radyosu tarafından hazırlanan ‘Radyo Sanatçıları Konseri’ adlı programda Hilal Çelebi, Süheyla Eren, Mustafa Öztürk, Hasan Eylen Tülay Ağagil, Hasan Özel ve Sebahattin Gülümser Çınar Meydanı’nda birbirinden güzel eserleri seslendirecek. Konser saat 19.00’da başlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı