REKLAMI GEÇ

2010’un ilk Koçtaş Mağazası Denizli’de açıldı

2010’un ilk Koçtaş Mağazası Denizli’de açıldı

Ev geliştirme perakendeciliği sektörünün lider kuruluşu Koçtaş, 2010 yılının ilk mağazasını Koç Holding CEO’su Dr. Bülent Bulgurlu ve Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer’in katılımıyla Denizli’de açtı.

/ DENİZLİHABER / 14 Ocak 2010 Perşembe, 17:06

Ev geliştirme perakendeciliğinin lider kuruluşu Koçtaş’ın hızlı mağazalaşma hamlesi 2010 yılında da devam ediyor. 2005 yılından itibaren Türkiye çapındaki yaygınlığını artırmak amacıyla mağazalaşma sürecine hız veren Koçtaş, Türkiye çapındaki 26. mağazasını Denizli’de hizmete soktu. 2010 yılının ilk mağaza açılışı, Koç Holding CEO’su Dr. Bülent Bulgurlu, Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu’nun katılımıyla gerçekleşti.

4 bin 500 metrekarelik bir alana kurulu Denizli mağazası ile birlikte, Koçtaş’ın Türkiye’deki mağaza sayısı 26’ya ulaşırken toplam satış alanı 135 bin metrekareyi geçti. Açılışta konuşan Koç Holding CEO’su Dr. Bülent Bulgurlu, “2010 yılında en az dört Koçtaş mağazası daha açılacak. Koçtaş, mağaza açtığı illerdeki sanayi gücünü ve girişimciliği destekliyor, çevresindeki girişimcilerle birlikte büyümenin kıvancını yaşıyor; hem büyüyor hem büyütüyor” dedi.

Koçtaş, Denizli’de 150 kişilik istihdam yarattı
2009 yılında hizmete açtığı dört mağazadan üçü, Anadolu illerinde yer alan Koçtaş, 2010 yılı yatırım programının startını da yine Anadolu’dan verdi. Denizli Koçtaş mağazasında, çoğu Denizlili gençlerden oluşan 150 kişilik ek istihdam yaratıldı.

2010 yılında en az 4 yeni Koçtaş
mağazası açılacak, büyürken büyütecek
Koçtaş, 2010 yılında Denizli’nin ardından en az 4 yeni mağaza daha açmayı planlıyor. 2010 yatırım planı doğrultusunda satış alanını yaklaşık 30 bin metrekare büyütmeyi hedefleyen Koçtaş, bu mağazaların açılmasıyla birlikte istihdam ettiği kişi sayısını da 400 kişi daha artıracak. 2010 yılında açılacak dört mağazanın ikisinin, Anadolu’da olacağını belirten Dr. Bülent Bulgurlu, “Koçtaş, raflarında bulunduğu coğrafyanın ürünlerine yer vermeyi tercih eden bir alım politikasıyla çalışmaktadır. Dolayısıyla Denizli ve diğer Anadolu illerimizdeki mağazalarımız, aynı zamansa bulundukları illerdeki sanayiyi destekliyor, büyürken çevresini de büyütüyor” dedi.

“Yapılacak yatırımların başka yatırımları
çekmesini ümit ediyoruz”
Tarihi 2 bin 500 yıl öncesine dayanan Denizli’yi her ziyaret ettiğinde, şehrin daha da geliştiğini gördüğünü söyleyen Bulgurlu, bu gelişimin devamı için Denizli’de yapılacak yeni yatırımların büyük önem arz ettiğine dikkat çekti. Bulgurlu, “Yapılacak yatırımlar, başka yatırımcıları da çekecektir. Koçtaş’ın yatırımının da Denizli’ye yeni iş alanları açmasını, yeni yatırımları çekmesini ümit ediyorum” dedi.

“Denizli’deki işgücü kalitesine güvencemiz tam”
Koç Holding CEO’su Bülent Bulgurlu, açılışta yaptığı konuşmada, “Gerek küresel piyasalar, gerekse ülkemiz için zorlu bir yılı geride bıraktık ve daha olumlu beklentiler ile 2010 yılına adım attık. Bu beklentiler kapsamında, güzide ilimiz, Anadolu’nun ekonomik kalkınma örneklerinden biri olan Denizli’nin geleceğine ve Denizli’deki işgücü kalitesine güvenerek yeni bir mağaza açmaya karar verdik” dedi.

KOÇTAŞ HAKKINDA:
Koç Grubu’na bağlı ilk şirketlerden biri olan Koçtaş’ın sektördeki geçmişi 1955 yılına kadar gidiyor. 1996 yılına kadar yapı malzemeleri toptancısı olarak faaliyet gösteren Koçtaş, bu tarihten itibaren mağazalaşma sürecine girerek, kendisini “ev geliştirme” sektörünün temsilcisi olarak konumlandırdı.

Avrupa’nın bu alandaki lider kuruluşu Kingfisher ile 2000 senesinde yaptığı ortaklık anlaşması ile bu alandaki hedeflerini büyüten Koçtaş, halen yüzde 45’in üzerinde bir pazar payı ile kendi segmentinde lider konumda yer alıyor.

Koçtaş pazarda, uluslararası bir oyuncu olan yabancı ortağının da katkılarıyla özellikle yurtdışındaki yenilikleri Türkiye’ye getirme konusunda rakiplerinden farklılaşıyor. Trend yaratan, uygun fiyatlı ve fonksiyonel stiller oluşturan Koçtaş tüketiciye farklı teşhir şekilleri ile bunları sunuyor. Bunun yanı sıra B&Q vasıtasıyla elde ettiği uluslararası satın alma gücü sayesinde müşterilerine kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla sunma imkanı elde ediyor.

2006 sonunda 10 olan Koçtaş mağaza sayısı, 2007 senesi sonunda 15’e çıktı. 2007 yılında başlayan hızlı mağazalaşma süreci çerçevesinde, 2008 senesinde 6, 2009 senesinde ise 4 yeni mağaza açıldı. Koçtaş’ın Denizli mağazası ile birlikte toplam 26 mağazası bulunuyor.

Mevcut mağazalar – 16 ilde 26 mağaza
İstanbul’da Kartal, Şişli, Yenibosna, Eyüp, Göztepe Optimum Avm ve Beylikdüzü
Ankara Ankamall ve Çankaya 365 Avm,
İzmir Bornova, Balçova ve Mavişehir,
Antalya Topçular, Dokuma ve Alanya,
Edremit, Kuşadası, Bodrum, İzmit, Bursa Korupark Avm, Mersin Forum Avm, Eskişehir, Trabzon Forum Avm, Konya, Kayseri, Malatya ve Denizli

26 mağazada toplamda 135 bin metrekarenin üzerinde satış alanına sahip.

Koçtaş’ta toplam 22 kategoride 40.000’den fazla ürün satılmakta.

Koçtaş 2009 yılını %20 büyüme ile tamamladı.

2009 yılı içinde bünyesine 30 bin metrekare ilave satış alanı katan Koçtaş, 2010 yılında da büyüme ve mağazalaşma sürecini sürdürecek. 2010 yılında Koçtaş’ın toplam satış alanının en az 4 yeni mağaza ile yaklaşık 30 bin metrekare artması planlanıyor.

Koçtaş’ın bu büyümesi aynı zamanda istihdam ve girdiği illerde kayıtlı ekonomiye destek açısından büyük önem arz ediyor. 2009 yılında 454 kişiye istihdam sağlayan Koçtaş, 2010 yılında da yaklaşık 400 kişiye istihdam yaratmayı planlıyor.

Koçtaş Kart verileri – 2009 sonu itibariyle:
Paro kartlı ciro oranımız %49
Koçtaş Kart üye sayısı 1,5 milyona ulaştı

Koçtaş web sitesi – 2009 sonu itibariyle:
Web sitesinde 20.000’e yakın ürün tanıtılıyor
Tekil ziyaretçi sayısı yıllık 3 milyonu geçti
Web sitesi üye sayısı 80.000’den fazla

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı