REKLAMI GEÇ

BTKS BAŞLADI

BTKS BAŞLADI

Bu sene dördüncüsü gerçekleştirilen Bakım Teknolojileri Kongre ve Sergisi, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

/ DENİZLİHABER / 22 Ekim 2009 Perşembe, 17:15

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin düzenlediği ve 24 Ekim’de son bulacak olan 4. Bakım Teknolojileri Kongre ve Sergisi’nin açılışı, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Açılışa, Denizli Vali Yardımcısı İsmail Tezel, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İnan Özer, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Makine Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Ali Ekber Çakar, Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hadımlı, TMMOB’a bağlı oda başkanları ve temsilcileri, çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı. IV. Bakım Teknolojileri Kongre ve Sergisi’nin açılışının ardından düzenlenen törende, Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından mini bir konser verildi.

Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hadımlı, IV. Bakım Teknolojileri Kongre ve Sergisi’nin açılışında yaptığı konuşmada bu yılki etkinliğin konusunun, bakım mühendisliği olarak belirlenme amacı ve bakım mühendisliği hakkında bilgi verdi. Hadımlı, “Bakım mühendisliği kısaca; işletmelerde kullanılan çok çeşitli cihaz, makina, teçhizat, alet ve ekipmanın her an kullanıma hazır, arızasız durumda bulunması, üretimin aksamaması olarak adlandırılabilir. Bugün bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de üretim sürecinde kesintiler meydana gelmemesi için mekanik sistemlerin çalışması öte yandan bu sistemlerin güvenirliliğinin kontrol altında tutulabilmesi gerekliliği çok açıktır” dedi.

Makina Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Ali Ekber Çakar ise yaptığı konuşmada Makina Mühendisleri Odası’nın bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında kısa bir bilgi vererek; “Teknolojideki gelişmelerin takibinin vazgeçilmez olduğu, işletme maliyetlerinin arttığı, rekabetin uluslararası planda kızıştığı günümüzde makina ve tesislerin arızasız, sorunsuz, verimli ve uzun ömürlü çalıştırabilmesi doğru ve planlı bir bakım yaklaşımı ile mümkündür. Odamız, diğer bütün uzmanlık alanlarımızla ilgili dallarda olduğu gibi, bakım teknolojileri konusunda da geliştirici çalışmalarda bulunmayı temel görevlerimizden biri olarak görmektedir. Bakım teknolojileri kongreleri, bu çerçevede düzenlenmektedir. Konusunda en kapsamlı ve en nitelikli etkinlik olan bu kongre ile odamız, sanayi ve hizmetler alanının pek de görünmeyen bir yüzüne ışık tuttuğu için siz değerli akademisyen ve uzmanlarla birlikte haklı bir gururu paylaşmaktadır” dedi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı da konuşmasında; bakım teknolojileri kongrelerinin, Makina Mühendisleri Odası örgütlülüğünün yüz akı bir etkinlikler dizisi olduğunu ifade etti. Soğancı, “İçinden geçtiğimiz süreçten, kapitalizmin küresel krizinden bizlerin de etkilenmemesi olanaksız. Kriz, tüm emekçi kesimlerini olduğu gibi bizim örgütümüzün üyelerini de teğet geçmiyor. Türkiye’de ekonominin küçüldüğü; üretim, istihdam, ihracat ve ithalatının gerilediği bir dönemde üretimin direkt içinde yer alan mühendis, mimar ve şehir plancılarının bu durumdan etkilenmemesi düşünülemez. Mühendis ve mimarların bu süreci durdurmak için; daha örgütlü, daha bütünleşmiş, daha etkin ve insana seslenen, bilimsel, mesleki, kültürel girdilerle zenginleştirilmiş daha politik bir tavra ihtiyacı bulunuyor. TMMOB, böyle bir dönemde, tüm dünyadaki emekten ve halktan yana güçlere ‘daha demokratik, daha barışçı, gelirini adaletli paylaşan’ bir dünya için büyük görevler düştüğünün bilincindedir. TMMOB ve bağlı odaları, örgütlü gücüyle birlikte sorumluluğun gereklerini yerine getirecektir” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. İnan Özer, yaptığı konuşmada genç bir üniversite olduklarını belirterek; “1992 yılında kurulan bir üniversite olarak bölgemizin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısına katkı sağlayacak etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz ve bundan da mutluluk duyuyoruz. Böyle bir etkinliği gerçekleştiren ve bunda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, yaptığı kısa konuşmada bakım ve bakım teknolojilerinin önemine dikkat çekerek bakımın zamanında yapılması ile ilgili belediyecilikten örnekler verdi. Denizli Vali Yardımcısı İsmail Tezel, sergiyi gezdikten sonra ileriye daha umutla baktığını ifade ederek, “Amacımız krizi en az hasarla atlatmak. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Hepinizi kutluyorum” dedi. Daha sonra my TECHNIC Teknoloji ve İş Geliştirme Direktörü Can Erel tarafından açılış konferansı verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı