REKLAMI GEÇ

Denizli Bir Zamanlar Osmanlı’da dört nala

Denizli Bir Zamanlar Osmanlı’da dört nala

TRT’de önümüzdeki hafta yayına girecek olan “Bir Zamanlar Osmanlı” filmi için oluşturulan platonun at çiftliği Denizlili Tamer Tekin tarafından kuruldu. Tekin hem dizide oynatılan atların bakımı hem de dizinin önemli oyuncularının at eğitimlerini üstlendi.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2012 Salı, 15:56

Türkiye’nin en büyük bütçeli TV dizisi olarak gösterilen Bir Zamanlar Osmanlı isimli film, önümüzdeki hafta TRT 1’de yayına giriyor. Yönetmenliğini Altan Dönmez’in üstlendiği ve oyuncu kadrosunda Türkan Şoray, Cemal Hünal, Aslı Tandoğan,  Tolga Karel, Kerem Atabeyoğlu, Fırat Tanış, Öykü Çelik, Hazım Körmükçü, Orhan Kalkan gibi isimlerin yer aldığı dev yapım için İzmit’te tam 300 dönümlük arazi üzerine plato kuruldu.

İŞTE O DİZİNİN SETİNDEN ÖZEL FOTOĞRAFLAR – FOTO GALERİ

Konu Osmanlı dönemi olunca atlar da ön plana çıkarken dizinin yapımcısı, platoda kurmak istediği at çiftliği nedeniyle internet üzerinden Denizlili Tamer Tekin’e ulaştı. İzmir SEKA Park’ta oluşturulacak plato için Tekin’e “At çiftliğini siz kurun” önerisinde bulundu. Tekin bunu önce bir şaka zannetti ancak 1 Ağustos’tan bu yana İzmit’te kurulan çiftlikte şimdi kendine ait 15 atla birlikte dizinin önemli bir parçasını oluşturuyor. Tekin aynı zamanda dizinin ünlü oyuncularına,  Issız Adam filmiyle üne kavuşan oyuncu Cemal Hünal ile birlikte at binme eğitimi veriyor.

ŞAKA YAPIYORLAR SANMIŞ
Denizlihaber.com’a Bir Zamanlar Osmanlı Dizi setine nasıl dahil olduğunu anlatan Tekin,  “Burhan Özkan’ın asistanı beni aradı. Bana bir dizi çekeceklerini ve at çiftliği kuracaklarını söyledi. Bunun için bana sizinle çalışabilir miyiz dedi. Ben önce beni işletiyorlar sandım. Bunun bir şaka olduğunu düşünürken, birkaç gün sonra dizi ekibinden arkadaşlar Denizli’ye gelip at çiftliğinde beni buldular.  O an anladım ki şaka değildi. Daha sonra konuştuk, İzmit’e davet ettiler. Şimdi artık, 1 Ağustos’tan bu yana bu büyük projenin içindeyim” dedi

ŞORAY’LA TANIŞTIĞIMA İNANAMIYORUM
Sette günlerin çok yoğun geçtiğini dile getiren Tekin, öte yandan ünlülerle tanışmaktan ötürü çok mutlu. “Yoğun bir süreç yaşıyoruz. Atlar o dizinin birer parçası. O yüzden baya yoğun” diyen Tekin, “Set çok keyifli. Özellikle yıllardır ekranlardan gördüğümüz usta ve yetenekli isimlerle tanışmak, onlarla dostluk kurmak gerçekten çok onur verici.  Şunu belirtmek isterim ki Türkan Şoray’ı tanımak bir harika! Zaman zaman onunla aynı ortamda olduğuma inanamıyorum. Kaldı ki filmin oyuncu kadrosu baştan aşağı önemli isimlerden oluşuyor”

FİLMDE ROL DE ALDI
Tamer Tekin, dizinin yoğun geçen set çalışmalarında en çok Yönetmen Altan Dönmez ile mesai harcıyor. Dizide atların bol bol oynatıldığı sahnelerin çekimleri sırasında sürekli olarak kamera arkasında emek veren Tekin, ayrıca bu yoğun tempo içinde Yönetmen Altan Dönemez’in bir jestiyle de karşı karşıya kaldı. Tekin, Dönmez’in isteği üzerine Acem Şahı’nın elçisi olarak filmin 4. Bölümü için çekilen sahnelerden birinde küçük bir rol aldı.

O Issız Adam’ın set  arkadaşı
Tamer Tekin, dizide Türkiye’nin izlenme rekorlarız kıran en iyi filmleri arasında gösterilen Issız Adam’ın kahramanı Cemal Hünal ile sıkı bir dostluk kurmuş durumda.  Hünal’ın atlar konusundaki yoğun bilgisi setteki atların eğitimi konusunda Tekin ve Hünal’ı ikili haline getirdi. Tekin, Hünal’ın yalnızca oyuncuların at eğitimi değil atların bakımı konusunda bile, setteki herhangi bir görevli kadar ilgi gösterdiğini söyledi.  Tekin, “Atların bakımı konusunda bile çalışıyor. Ekibe inanılmaz yardımcı oluyor. Onun kadar mütevazi birini daha önce tanımadım” dediği Cemal Hünal’dan övgüyle bahsediyor. Tekin, “Cemal Hünal, sette kullandığı atı kendi tımarlıyor, kendi eğerliyor, tüm bakımını kendi yapıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı