REKLAMI GEÇ

Ender Mağazaları, Denizli’de Teras Park’ta

Ender Mağazaları, Denizli’de Teras Park’ta

Denizli’de, Teras Park AVM’de, 21. mağazasını açan Ender Mağazaları, 2010 yılında, açacakları 7 mağaza ile 24.5 milyon dolar yatırım yapacak.

/ DENİZLİHABER / 7 Kasım 2009 Cumartesi, 17:39

Çok katlı mağazacılıkta, 1976 yılından bu yana, yenilikçi, modern ve iyi hizmet anlayışıyla, seçkin markaları, müşteriyle buluşturmayı hedefleyen Ender Mağazaları, 21. dev mağazasını Denizli Teraspark AVM’de büyük bir şölenle açtı. Açılışa; Ender Mağazaları Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Gizer, Bülent Gizer ve Orhan Gizer ev sahipliği yaptı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen’in de yer aldığı açılışa, çok sayıda davetli katıldı.

ÜNLÜ MANKENLERDEN DEFİLE SHOW
Latin Dans Grubu’nun görkemli dans gösteri ile başlayan açılış, Ece Gürsel, Tatiana, Tuğba Altıntop, Elif Ece Uzun, Çiğdem Saraçoğlu, Murat Parasayar ve Asil Çağıl’ın yer aldığı defile ve Pınar Aylin’in konseri, imza günü ile sona erdi.

3000 metrekare net satış alanına sahip Denizli Ender Mağazası, bünyesinde yer alan markaları ile kadın, erkek, çocuk, genç giyim ve aktif spor, ayakkabı ve kozmetik kategorilerinde hizmet verecek.

“5 AVM DAHA AÇACAĞIZ”
Açılış öncesinde, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ender Mağazaları Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Gizer, önümüzdeki yıl, 2’si İstanbul’da, diğerleri Bursa, İzmir ve Isparta’da olmak üzere 5 AVM’de daha mağaza açacaklarını ve bunun için 12.5 milyon dolar yatırım payı ayırdıklarını söyledi.

2010’da 24.5 MİLYON DOLAKLIK YATIRIM
AVM’de mağaza açmanın 2.5 milyon dolara, sokak mağazası açmanın 6 milyon dolara mal olduğunu bildiren Gizer, “Önümüzdeki sene, 7 mağaza daha açacağız. Bu mağazaların sadece 2 tanesi sokak mağazası olacak. Geriye kalan 5 mağazanın 2’sini İstanbul’da, diğerlerini de Bursa, İzmir ve Isparta’taki alışveriş merkezlerinde açacağız. Yani, toplam 7 mağaza için, 2010 yılında 24.5 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Bu mağazalarla, 300 kişiye istihdam sağlayacağız. Böylece, çalışan sayımız da bin 700’e ulaşmış olacak” dedi.

“ORTA DİREĞİN GRUBUYUZ”
Denizli’de açılan mağazada 200 markanın satıldığını söyleyen Gizer, fiyatların yüzde 70 oranında erişilebilir düzeyde olduğunu ifade ederek, “Biz orta direğin grubuyuz” dedi. Ender’in 400 bini Adana’da, 300 bini İstanbul’da olmak üzere, toplam 1 milyon sadık müşterisi bulunduğuna dikkat çeken Gizer, bu rakamı daha da artırmak istediklerini kaydetti. Sadık müşteri sayısına nasıl ulaştıklarını da anlatan Gizer, “Çalışanlarımıza, ‘sizin paranızı biz değil müşteri ödüyor’ yaklaşımı ile iş yapmalarını öneriyoruz. Ayrıca, Ender Kart ile çalıştığımız 200 marka için müşterilerimize 8 taksit olanağını sunuyoruz” diye konuştu.
Gizer, Ender Mağazaları’nın, farklı sektöre girmeyi düşünmediğini, çok katlı mağazacılıkta yola devam etmek istediklerinin altını çizdi.

2009’DA CİRO HEDEFİ 110 MİLYON DOLAR
Ender Mağazaları olarak 2015’de 50 mağaza sayısına ulaşmak istediklerini söyleyen Gizer, bu rakamı yakaladıklarında ise hedeflerinin, yurtdışında mağaza açmak olduğunu kaydetti. Gizer, “İlk olarak, Doğu Avrupa ülkeleri ile Bulgaristan, Slovakya, Azerbaycan’da mağaza açmayı düşünüyoruz” dedi. Ciro hedefleri hakkında da bilgi veren Gizer, 2008’de 100 milyon dolar ciro yaptıklarını, 2009 yılında bu rakamı, yüzde 5 büyüme ile 110 milyon dolara çıkartacaklarını açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı