REKLAMI GEÇ

Kristal Horoz Gazeteciler yarışması başlıyor

Kristal Horoz Gazeteciler yarışması başlıyor

Denizlili gazeteciler, uzunca bir aradan sonra yeniden eserlerinin değerlendirileceği bir yarışmaya kavuşuyor.

/ DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2009 Çarşamba, 18:42

Denizli Gazeteciler Cemiyeti ve Denizli Ticaret Odası’nın birlikte hayata geçirmeye karar verdiği Denizli Gazeteciler Cemiyeti-Denizli Ticaret Odası Kristal Horoz Gazetecilik Ödülleri 2009 için start veriliyor. Bundan böyle her yıl düzenlenecek olan yarışmanın, demokrasi kültürünün gelişmesi, halkın bilgilendirilme ve gerçekleri öğrenme bilincinin kavranması, yerel gazeteciliğin güçlendirilmesi ve basın mensuplarının mesleki başarılarını ödüllendirmek amacını taşıdığını söyleyen DGC Başkanı Bülent Öztürk “Göreve geldiğimizden bu yana bir taraftan Basın Merkezi Projesi bir taraftan da üyelerimizi konut sahibi yapmak amacıyla oluşturulmuş Konut Projesi nedeniyle yarışma olayını ötelemek durumunda kaldık. Bu iki proje de başarıyla son bulmuştur. Bu ötelemenin nedeni, çok önemsediğimiz gazetecilik ödülleri yarışmasının her yönüyle standart üstü bir hedefi yakalaması içindir” diyerek şöyle konuştu: “ Artık zamanın geldiğini düşünüyoruz. Bu düşüncelerimize, DTO Başkanı Necdet Özer ve Yönetim Kurulu da büyük destek vermiştir. Bundan böyle Denizli Kristal Horoz Gazetecilik Ödülleri DGC ve DTO’nun işbirliğiyle hayat bulacak, bu işbirliğine Denizli’nin diğer özel ve kamu kuruluşlarının da katkıları alınarak, bu yarışmanın ulusal düzeyde ağırlığını hissettirecek bir boyuta taşınması sağlanacaktır. Şimdiden meslektaşlarımıza ve Denizli’ye hayırlı uğurlu olsun” dedi.
DTO Başkanı Necdet Özer ise DTO’nun üyelerine hizmetin yanı sıra Denizli’nin gelişimine yönelik de önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirterek şöyle konuştu: “Bu sorumluluk çerçevesinde böyle bir yarışmaya katkı koyacağımızı ilettik. DGC Yönetimi de olumlu karşılayınca konu kesinlik kazandı. DTO Denizli’nin tanıtımına çok büyük katkıları olan Denizlili gazetecilerin teşvik edilmesini fazlasıyla önemsemektedir. Bu yarışma sayesinde hem gazeteci arkadaşlarımız emeklerinin manevi karşılığını alacak, hem de bundan sonraki çalışmalarında Denizli için çok daha farklı ve değerli eserleri üretmek için adeta yarışacaklardır. Diğer bir önemli konu isi, bu yarışma sayesinde Denizli’nin ulusal düzeyde de etkili bir şekilde tanıtımını gerçekleştirme olanağı bulacağız. Gazeteci arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyor, bu etkinliğe rekor düzeyde katılımlarını bekliyorum” dedi.
Öte yandan yayınlanan şartnameye göre gazeteciler Denizli Gazeteciler Cemiyeti-Denizli Ticaret Odası Kristal Horoz Gazetecilik Ödülleri 2009 Yarışması’na 1 Ocak 2008 – 31.08.2009 tarihleri arasında yayınlanan eserlerle katılabilecekler. Sadece DGC Üyelerinin katılabileceği bu yarışmanın son başvuru tarihi ise 4 Eylül 2009 Cuma Akşam mesai saati bitimine kadar belirlendi. Yarışmayla ilgili şartname ve başvuru formu DGC sekreterliğinden temin edilebilecek. Yarışma gazete, TV ve radyo ana bölümlerinden oluşacak. Bu bölümlerde kendi içinde haber(genel haber, spor, ekonomi ve magazin), fotoğraf, program, köşe yazısı, sayfa düzeni-mizanpaj dallarında işlem görecek. 9 kişilik jüri tarafından değerlendirilecek eserler, değerlendirme sonrası kamuoyuna açıklanacak ve önceden duyurulacak bir tarihte gerçekleşecek organizasyonla ödüller sahiplerini bulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı