REKLAMI GEÇ

Malezya’da Türk Gecesi’ne Denizli damgası

Malezya’da Türk Gecesi’ne Denizli damgası

Malezya`nın başkenti Kuala Lumpur`da geleneksel olarak yapılan Türk Gecesi’ne bu yıl Ege ezgileri ve yemekleri damgasını vurdu. Malezyalıların da ilgi gösterdiği renkli gece Denizlili İşadamı Kenan Öztürk’ün evinde gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 8 Aralık 2011 Perşembe, 18:30

Türkiye’den 10 bin kilometreden fazla uzakta olan Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da yaşayan Türkler, her yıl düzenlenen Türk Gecesi’nde bir araya geliyor. Her yıl bir başka Türk’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonun bu yıl ki ev sahibi Malezya’nın tanınmış işadamlarından Denizlili Kenan Öztürk ve eşi Özlem Öztürk oldu. Öztürk’ün malikanesinde verdiği yemeğe yalnızca Denizlili ve Türk aileler değil bir süredir Türk gecesinin müdavimi olan Malezyalı aileler de katıldı.

—————————–

İŞTE MUHTEŞEM GECEDEN RENKLİ KARELER

—————————–

Denizlililerin de yoğun ilgi gösterdiği geceye Ege ezgileri, oyunları ve çok tabii ki yemekleri damgasını vurdu. Renkli görüntülere sahne olan gecede davetliler ege yemeklerini, ege türküleri eşliğinde yerken, gecenin ilerleyen saatlerinde Denizli ve Ege’nin vazgeçilmezi zeybek de oynadılar..

Bu yıl ki geceye Denizli’den de bir misafir katıldı. Denizlili fotoğraf sanatçısı ve kentin yakından tanıdığı isimlerden Zeki Akakça, Kenan Öztürk’ün gecedeki özel konuğu oldu. Akakça Denizli damgasının vurulduğu bu özel geceyi Denizlihaber okuyucuları için görüntüledi.

Ev sahibi Öztürk, ” Her yıl gerçekleştirdiğimiz Türk Gecesi etkinliğinde ülkemiz ve özellikle Denizlimizin kültürel değerlerini paylaşıyor, Malezyalı konuklarımızı Türk yemekleriyle tanıştırıyor,
Onlara müzik ve eğlence kültürümüzü tanıtmış oluyoruz. Bunun yanı sıra da hemşerilerimizle bu vesileyle bir araya gelerek kaynaşma imkanı buluyoruz” diye konuştu.

Kuala Lumpurun önemli şirketlerinin üst düzey yöneticiliği, büyükelçilik görevlilerinin katıldığı gecede eğlence doruktaydı. Konuklar bir yıl sonra tekrar buluşmak dilekleriyle davetten memnun ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı