REKLAMI GEÇ

PAHOY, Danimarka’yı fethetti

PAHOY, Danimarka’yı fethetti

Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu, Danimarka 6. Triangle Folklore Festivali’ne katıldı. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen, 12 ülkeden 20 topluluk ve 450 dansçının katıldığı festivalde, Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu, Danimarkalı izleyicilerin kalbini fethetti.

/ DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2010 Perşembe, 16:02

Dansçı ve müzisyenlerden oluşan 40 kişilik ekibiyle, Arhus ve Odense gibi Danimarka’nın büyük şehirlerinde gösteriler yapan ekip, seyahati boyunca Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Almanya gibi ülkelerde de kültürel etkinliklerde bulundu.

6. Triangle Folklore Festivali’nde; Denizli, Burdur, Artvin, Karadeniz yörelerinin yanı sıra aşuk-maşuk ve kına gecesi gibi geleneksel oyunlarla, Türkiye’yi temsil etmenin haklı gururunu yaşayan Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu, Hollanda, Fransa ve Avusturya’da katılacağı kültürel etkinliklerinden sonra, 15 Ağustos’ta yurda dönecek.

Bu tür festivallerin globalleşen dünyada, ülkemizin tanıtımı, kültürel ve ticari ilişkilerin geliştirilmesinde çok büyük önemi olduğunu belirten Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu Sorumlusu Deniz Semerci, “Kuruluşumuzun 24. yılını yaşadığımız ve Türkiye şampiyonluklarına imza attığımız bir sezonun sonunda, ilk kez katıldığımız Danimarka Triangle Folklore Festivali’nde kentimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Gümüş yılımızı kutlayacağımız 2011 sezonuna, şampiyonluklarımızın ve katıldığımız festivallerin verdiği büyük moralle başlayacağız. Yaptığı etkinliklerle ve katıldığı festivallerle adından başarıyla söz edilen derneğimiz, çalışmalarına yeni sezonda da tüm hızıyla devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı