REKLAMI GEÇ

Tataroğlu Kağıtçılık AB Çevre Yarışması’na katılıyor

Tataroğlu Kağıtçılık AB Çevre Yarışması’na katılıyor

Denizli’de ilk toplama-ayırma tesisi lisansına sahip olan ve çevreye katkısıyla dikkat çeken Tataroğlu Kağıtçılık, Avrupa Birliği Çevre Yarışması’na katılacak.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2009 Çarşamba, 17:56

Katılacakları yarışma hakkında bilgi vermek amacıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Tataroğlu Kağıtçılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uğur Tatar, 1994 yılından itibaren hizmet verdikleri Denizli’ye yeni bir heyecanı yaşatmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, “Ambalaj atıkları yönetmeliğine göre 2005 yılında Denizli’de ilk toplama-ayırma tesisi lisansını alan firmamız, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizin 10. Kuruluş Nutku’nda belirttiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ve geçmek hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam etmektedir. Bu amaçla ‘Anadolu Kaplanı’ adı verilen ve insanlarının üretken ve girişimci olduğu bilinen Denizli’mizi Avrupa Birliği Çevre Yarışması REC ( Bölgesel Çevre Merkezi ) Türkiye ayağında gururlandırmak için başvurmuştur. Avrupa Birliği’nin çevre alanındaki on yıllık (2000–2010) politikasının çerçevesini çizen 6. Çevre Eylem Planı, piyasanın çevre için çalışmasını teşvik etmek amacıyla izlenecek adımları ortaya koymaktadır. Plan, kirliliğe yol açan ve doğal kaynaklara zarar veren sanayi kuruluşlarının cezalandırılması gerektiğini açıkça belirtirken, sürdürülebilir teknolojiler ve çevre yönetim sistemi geliştiren ve uygulayan şirketlerin ödüllendirilmesi gerektiğini vurgulamaktadır” dedi.

2005 yılında Denizli Valiliği Çevre Ödülü, 2006 yılında EBSO Çevre Yarışması Ödülü aldıklarını vurgulayan Tatar, “Bu yarışmada da birinci olacağımıza yürekten inanıyorum. Bu sürece destek olmak amacıyla, Avrupa Birliği Çevre Ödülleri, çevre dostu politika ve ürünlere öncülük eden şirketlerin başarılarını takdir etmek için Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği’ne üye olan 27 ülke ve üyelik müzakerelerini yürüten Türkiye’de verilmektedir. Çevre ve Orman Bakanlığı, TÜSİAD ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Her iki yılda bir tekrarlanan ödül programı, 2005 yılından bu yana devam etmektedir. Ödüller; yönetim, ürün, süreç ve uluslararası işbirliği kategorilerinde yapılmaktadır. Türkiye ayağı kategorilerinde seçilen kuruluşlar aynı zamanda her iki sene de bir Haziran ayında Yeşil Hafta etkinlikleri çerçevesinde Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Birliği Çevre Ödülleri’nde Türkiye’yi temsil etme hakkını kazanacaktır. Tataroğlu Kağıtçılık olarak 2005 yılında denizli valiliği çevre ödülü, 2006 yılında EBSO çevre yarışması ve son olarak da 2009 AB Çevre Yarışması yönetim kategorisinde katılmış bulunmaktayız. Denizli’de ve Türkiye’de belli bir yer edinen işletmemiz, Avrupa’da da kendini ispatlamak için bir fırsat yakalamıştır. Biz inanıyoruz ki tesisimiz kendi sektörümüzde Avrupa’nın sayılı tesisleri arasındadır. Denizli halkından aldığı güçle tesisimiz Türkiye ayağını geçip ülkemizi Avrupa’da temsil edecektir.
Hedefimiz; Teknik ve bilimsel koşullarda, bilgi ve teknik birikim yönünden deneyimli ekibiyle, intizam düzen ve tertipli çalışma sistemi, ticari ahlak kurallarından taviz vermeden misyon ve vizyonu olan devamlı ileriyi hedefleyerek daima yenilikleri getirmeyi amaç edinen ilkeleri araştırmacı ve geliştirmeci bir işletme olarak, şu anki bize dar gelen modern tesisimizi, geliştirerek tüm ambalaj atıklarının ayrıştırılıp geri dönüşüme kazandırıldığı Avrupa standartlarını aşan özellikle hijyenik yönden ön plana çıkan dünyanın vitrini olacak bir tesisi Türkiyemize kazandırmaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı