REKLAMI GEÇ

“Yazarlık yalnızlık gerektirir”

“Yazarlık yalnızlık gerektirir”

Yazar Nedim Gürsel, yazarlığın diğer sanat dallarına göre daha bireysel olduğunu ve yalnızlık gerektirdiğini belirterek, birçok ünlü yazarın eserlerini hayata geçirirken sıkıntılar yaşadığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 26 Aralık 2009 Cumartesi, 17:44

Pamukkale Üniversitesi’ne, ‘tarihsel roman’ konulu konferansı vermek için gelen, Türk ve Fransız edebiyatına önemli eserler kazandırmış olan Türk Yazar Nedim Gürsel, eserlerini, tarihsel romanlar hakkında bilgilerini ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Sınık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılışta kısa bir konuşma yapan Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul İşler, Nedim Gürsel’i ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu konferansın bir dizi etkinliğin bir parçası olduğunu ve devamının geleceğini ifade etti.

Açılış konuşmasını ardından kürsüye gelen Yazar Nedim Gürsel, yazarlığın diğer sanat dallarına göre daha bireysel olduğunu ve yalnızlık gerektirdiğini belirterek birçok ünlü yazarın eserlerini hayata geçirirken sıkıntılar yaşadığına değindi. Yazılan eserin kitaba dönüştükten sonra, birlikte bir varoluşa dönüştüğünü söyleyen ünlü yazar, yalnızlığın ürünü olan bu esere her bir okuyucunun, yaşadıkları doğrultusunda farklı anlamlar, farklı yorumlar yüklendiğini dile getirdi.

Kendi eserlerinden yola çıkarak tarihsel roman yazmanın zorluklarına değinen Gürsel, İstanbul’un fethi ve Fatih Sultan Mehmet’i anlatan “Boğaz Kesen” adlı romanıyla ilgili olarak verdiği örnekte Fatih Sultan Mehmet’in yaşantısına nüfuz ederek yaşadıklarını, iç dünyasını birebir yansıtmanın kendisini tarih kitaplarından tanıdığımız için bir hayli güç olduğunu söyledi. Tarihsel roman alanında yazdığı diğer eserlerle ilgili olarak da örnekler verene ve açıklamalarda bulunan Nedim Gürsel, konferansın sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı