REKLAMI GEÇ

Vildan Çaputçu’dan kadınlara Yılbaşına özel renk tüyoları

Vildan Çaputçu’dan kadınlara Yılbaşına özel renk tüyoları

Bu yılbaşı kadın giyiminde hangi renkler hakim olacak? Gala salonlarında şıklığı hangi renkler ve tasarımlar yansıtacak. Peki giydiğimiz kıyafetlerin renkleri bizlere ne anlatıyor? Tüm bu soruların yanıtlarını tasarımcı Vildan Çaputçu’ya sorduk. İşte Denizlihaber.com okurları için çok özel bilgiler…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2014 Pazar, 09:00

Yılbaşına sayılı günler kaldı. Özellikle kadınların en büyük telaşı o akşam kendilerini en güzel ifade edecekleri, öne çıkartacakları ve şık gösterecekleri kıyafetler. Peki bu yılbaşında modacılar hangi tarz elbiseler ve hangi renkleri öneriyor? Kendi kişiliğimizi, tarzını ve ruhunuzu yansıtacak renkler hangileri? Bu sorular ve çok daha fazlasını Denizli’nin önemli tasarımcılarından Vildan Çaputçu’ya sorduk.

5

Denizlihaber.com okurları için editörlerimizden Çağla Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Çaputçu’ya göre bu yıla damgasını vuracak hakim renklerin başında siyah, bordo ve koyu gri geliyor. Ancak dahası da var. Ayrıca gözde tasarımcı her rengin kendine göre başka anlamları olduğuna da vurgu yapıyor. Örneğin pembe neşe ve mutluluğu, turuncu ise yeni bir başlangıcı simgeliyor…

İşte o röportaj ve Vildan Çaputçu’dan yılbaşı gecesi tüyoları;

Çağla Yıldırım: Sizce bu yılbaşında hangi renkler ön plana çıkacak?

Vildan Çaputçu: Olmazsa olmazımız siyah dışında bu yıl en çok kullanılacak renkler bordo ve koyu gri olacak. Ancak bunların yanı sıra da lacivert, mat turkuaz ve hardal renkli kıyafetleri de çokça göreceksiniz.

Çağla Yıldırım: Yılbaşında sizin tercih edeceğiniz renkler nelerdir?

Vildan Çaputçu: Ben bu yılbaşında frapan renklerden yanayım. Fakat henüz karar vermiş değilim.Son güne bırakanlardanım.

4

RENKLERİN KARAKTERLERİ

“Her rengin kendine has bir özelliği var”

Çağla Yıldırım: Biliyoruz ki her rengin bir anlamı ve insan üzerinde bıraktığı büyük etkileri var. Siz renkleri nasıl yorumluyorsunuz?

Vildan Çaputçu: Elbette giydiği elbise kadar elbisenin rengi de her zaman kişinin ruh halini ve özgüvenini etkiler. İnsan olarak duygusal varlıklarız. Özellikle de kadınlar daha sık başvurur duygusallığa. Renkler de buna çok yardımcı olur.

6

Pembe: Neşe, mutluluk verir. Hayallerin rengidir. Sakinleştirici ve vücudu rahatlatıcı etkiye sahiptir.

Yeşil: Güvenilirlik, iyimserlik, canlılık, emniyet, içtenlik, tazelik gibi etkiler taşır.

Sarı: Güneşin rengi, varlığı, yaşamı, arzuları, ruhsal gelişimi sağlar. İnsan psikolojisinde oldukça olumludur.

Mavi: Nezaketi, dinginliği, huzuru, ciddiyeti, güvenilirliği ve sonsuzluğu simgeler.

Mor: Güçlü, asil ve konsantrasyonu arttıran bir renktir. Zihni ve sinirleri sakinleştirir. Vücuttaki hormonların ve salgı bezlerinin de çalışmasını etkiler.

Turuncu: Yeniden doğuşun ve yeni başlangıçların simge rengidir. Maddi değil manevi zenginliği temsil eder. İçinde barındırdığı enerjiyi insanlara yansıtır. Güneşi hissettirir, sıcak bir ortam yaratır ve içinizi enerjiyle doldurur.

8

TASARIMDA DAYATMAYA KARŞIYIM

Çağla Yıldırım: Renkler konusunda detayları öğrendik. Peki yılbaşında sizce ön plana çıkan tasarımlar neler olacak?

Vildan Çaputçu: en baştan şunu söyleyeyim. Ben insanları kısıtlamayı hiç sevmiyorum. Anjea olarak geniş çerçeveden bakıyoruz. Moda bize göre sadece insana yakışandır. Zaten bir insanın tarzı oturmuşsa, bu detayı çok net bir şekilde görebiliyorsunuz. Evet bu yıl moda elbiseler daha bol olacak. Her ne kadar bol elbiseler moda olsa da kendimi içinde rahat hissetmediğimden, örneğin ben kendime yakıştırmadığımdan çok tercih etmiyorum.

7

Çağla Yıldırım: Siz modayı nasıl takip ediyorsunuz?

Vildan Çaputçu: Her an, gelişen her şeyi yakından takip ediyoruz dersek, bu çok inandırıcı olmaz. Sektörün genel yönelimlerini, daha çok sezon başında araştırıp takip ediyoruz. Ama biz genelde Anjea tasarımlarını çalıştığımız yol arkadaşım Gülgün Herek ile birlikte, daha çok müşterilerimizin beklentilerine önem vererek tasarlıyoruz. Az önce de dediğimiz gibi Anjea’nın tasarım konusunda genel duruşu, kişilerin kendi tarzlarına yöneliktir. Bu nedenle modayı aslında haberdar olmak adına takip ediyoruz. Örneğin ben sıklıkla Anjea giyiyorum ama hoşuma giden bir ürün olursa da, herhangi bir mağazadan satın alıyorum. O an içimden neyin geldiği ve neler hissettiğim çok önemli.

1

Çağla Yıldırım: Yılbaşında yeni bir kıyafet almak yerine eski kıyafetlerimizi değerlendiremez miyiz?

Vildan Çaputçu: Kesinlikle evet. Gülgün ile birlikte üzerinde çalıştığımız bir konu var. Eski kotları kesip etek yapabiliyoruz ya da üzerine danteller dikebiliyoruz ve veya aplike işleyebiliyoruz. Kotlarda da daha önce belirttiğim gibi sevdiğimiz frapan renkleri uyguluyoruz. Kotların dışında gömlekler ve t-shirtlerde de aynı uygulamaları deniyoruz. Çok da güzel oluyorlar. Mesela gömlek ya da t-shirtleri farklı renklerde boyadıklarımız da oluyor,. Üzerlerine farklı desenler uyguladıklarımız da. Ortaya çıkan sonuçlar gerçekten çok güzel. Gardıroplarımızı bu şekilde yenilemek mümkün.

anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı