REKLAMI GEÇ

ABDULLAH BEY’İ ÖRNEK ALDILAR, YURTKUR KANTİLERİNİ “AK”LADILAR

ABDULLAH BEY’İ ÖRNEK ALDILAR, YURTKUR KANTİLERİNİ “AK”LADILAR

Denizli Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğü’nün Kınıklı Yerleşkesi’nde kantin işletmeciliği yapmaya başlayan AKP’li eski İl Başkan Yardımcısı Abdullah Şencan, AK Partililere örnek oldu. Aslında 95’ten bu yana devlet kantini işletmeciliği yapan Şencan’ı gören iki AKP’li lokantacı, kantinciliğe soyundu.

/ DENİZLİHABER / 27 Eylül 2010 Pazartesi, 17:39

Denizlihaber, yurdun dört bir yanından ailelerin daha güvenli olduğu ve denetlendiği için çocuklarını emanet ettiği devlet yurtlarını mercek altına alıyor. Bir süredir bölge yurtlarının kantinleri üzerine çalışma gerçekleştiren www.denizlihaber.com’un ikinci gündemi, YURTKUR kantinlerini kimlerin işlettiği üzerine. Bu konuyla ilgili örneklem için Kınıklı Yerleşkesi’ni seçen Denizlihaber ekibi, yalnızca bu yerleşkede üç AK Partili ile karşılaştı. AK Parti Denizli Örgütü’nde, Teşkilattan Sorumlu eski İl Başkan Yardımcısı Abdullah Şencan, zaten uzun yıllardan bu yana kamu kantinlerinin işletmeciliği ile uğraşıyor. Ancak dikkat çeken diğer iki isim.

ŞENCAN YANLIŞ MI ANLAŞILDI?
15 yıldır geçimini kantin işletmeciliğinden sağlayan Şencan, siyasette yeni ve kısa süren bir aktif tecrübe yaşadı, ancak zaten eski bir kantin işletmecisi. Daha önceleri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların bazılarında ihale yöntemiyle kantin işletmeciliği yapan Şencan, önce farklı bir şirket aracılığı ile son birkaç senedir de bizzat kendi işletmesi üzerinden YURTKUR’da kantin işletiyor. Kınıklı Yerleşkesi’nde iki ayrı kantin işleten Şencan, AK Parti’de bir dönem teşkilattan sorumlu başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Ancak şu an aktif siyasetle uğraşmıyor. Ancak Şencan’ın YURTKUR’da kantin işletmeye başlaması üzerine, AK Partili bazı isimlerin kantinciliğe ilgisi arttı.

O 11 YILDIR İKTİDARDA!
YURTKUR’un Kınıklı Merkez Kantini’ni AK Parti Denizli Belediye Meclisi eski Üyesi Kamil Yaşar Güleç işletiyor. Güleç, 1999-2004 yılları arasında Demokratik Sol Parti’den Belediye Meclis üyeliği yaptı. Ardından AK Parti’ye geçen Güleç, 2004-2009 yılları arasında da aynı görevi bu kez AK Parti saflarında üstlendi. Güleç, siyasete atılmadan önce de uzun süre Lokantacılar Odası Başkanlığı yaptı. Güleç, hala Denizli Lokantacılar Odası’ndaki başkanlık görevini sürdürüyor. Aslında bir lokantacı olan Güleç, şimdi YURTKUR Kınıklı Yerleşkesi Merkez Kantini’ni işletiyor. Siyasi tercihi nedeniyle 11 yıldır iktidar üyesi olan eski lokantacı Güleç’in, kantin işletmeciliği işine el atması dikkat çekiyor.

KAÇAR DA KANTİNCİ OLDU
AK Parti Denizli İl Örgütü Yöneticisi ve İl Yürütme Kurulu Üyesi Lokantacı Hüseyin Kaçar da artık YURTKUR Kınıklı Yerleşkesi’nde kantin işletiyor. Bir süredir AK Parti çatısı altında aktif siyasetle uğraşan Kaçar, yılların lokantacısı. Hünkar Lokantaları’nın sahibi olan Kaçar da son dönem modasına uyarak, Kınıklı Yerleşkesi’ndeki binalardan birinin kantin işletmeciliğine talip oldu. Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü’nün puanlaması ile birlikte talebi genel müdürlüğe iletilen Kaçar, işletmeci olarak uygun bulundu.

MÜDÜR BEY GÜL HAYRANI ÇIKTI!
Zaman zaman farklı olaylarla gündeme gelen ve iktidar partisine yakın bir isim olduğu öne sürülen Kredi Yurtlar Bölge Müdürü Ahmet Sağtekin’in ise sıkı bir Abdullah Gül hayranı olduğu ortaya çıktı. Sağtekin’in, önce Başbakan, ardından Cumhurbaşkanı olan AK Parti’nin kurucuları arasındaki Gül’ün, aynı zamanda ortaokuldan arkadaşı olduğu iddiaları ise, 2008 yılında yaşanan bir olay sonrası gazetelere yansıyan iddialardan biri.

GÜL’E SARILIP AĞLAMIŞ!
Cumhurbaşkanı Gül’ün, Ege ziyareti sırasında Bodrum Havaalanı’na gelişinde karşılama komitesi arasında olan YURTKUR Denizli Bölge Müdürü Sağtekin, Gül’ü görünce gözyaşlarına hakim olamamış, Cumhurbaşkanına sarılıp ağlayınca da haber konusu olmuştu. O an çekilen fotoğraflarla gazete sayfalarına taşınan haberlere, Sağtekin hakkında, Gül’ün ortaokuldan arkadaşı olduğu iddiaları da yansımıştı.

İZİN ALSANIZ BİLE RÖPORTAJ VERMEM!
İddialar ve AK ilgi ile ilgili sorular sormak için telefonla ulaştığımız YURTKUR Bölge Müdürü Ahmet Sağtekin, röportaj talebimizi geri çevirdi. Kendisinin bir dönem dergi çalışmasında yer aldığı ve bu nedenle gazetecileri yakından tanıdığını dile getirerek, “Bu nedenle Genel Müdürlük’ten izin alsanız bile size röportaj vermem. Ben gazetecileri bilirim” diye konuşan Sağtekin, muhabirimizin, “AK Partililerin kantin işletmelerini aldığı”na dair bir soru üzerine, telefonu kapatmayı tercih etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı