REKLAMI GEÇ

BAŞKAN SANİYE SANİYE NASIL ÖLÜME GİTTİ?

BAŞKAN SANİYE SANİYE NASIL ÖLÜME GİTTİ?

Yenicekent’te onlarca hemşerisinin gözü önünde öldürülen Belediye Başkanı Nail Sancak nasıl ölüme gitti? Gazeteciler ile diyaloga geçen saldırganlar ve Belediye Başkanı Sancak arasında olaydan az önce gerçekleştirilen telefon görüşmelerinin tam ortasındaki muhabirimiz Ümit BİLGİÇ yazıyor!

/ DENİZLİHABER / 25 Ekim 2010 Pazartesi, 17:14

Aralarında Denizlihaber ekibinden Ümit Bilgiç’in de bulunduğu bir grup gazeteci, Yenicekent’teki gerginlikten haberdar olunca akşamüstü Yenicekent’e doğru yola çıktı. Yenicekent’e birkaç kilometre kala, aynı istikamette bir ambulansla karşılaştılar. Hatta ambulansın hemen ardından Yenicekent’e giren gazeteciler, belde girişinde hızla karşılarından gelen makam otomobilinin, öldüresiye bıçaklanan Belediye Başkanı Nail Sancak’ı Sarayköy Devlet Hastanesi’ne yetiştirmeye çalıştığından habersizdi… Henüz birkaç saniye önce belde meydanında olanlar olmuş, aldığı bıçak darbeleri nedeniyle başkan ağır yaralanmıştı.

İŞTE BİLGİÇ’İN KALEMİNDEN YENİCEKENT’TEKİ
KORKUNÇ CİNAYET VE ÖNCESİNDE YAŞANANLAR

CİNAYET GELİYORUM DEDİ!
Yenicekent’te yaşananlar bir anlık öfkenin sonucu değildi. Gerilim günlerdir sürüyordu. Başkan, iddiaya göre, daha önce seçimde birlikte bile çalıştığı saldırganların işlettiği belde merkezindeki birahaneyi uygunsuz olduğu gerekçesiyle kapatmış, saldırganlar ile belediye başkanı arasında bunun üzerine husumet başlamıştı! Bir haftadır Sancak ve birahane sahiplerinin yanı sıra iki ailenin fertleri arasında da zaman zaman ağız münakaşaları yaşandığı ve beldede gerilimin gün geçtikçe arttığı da belde halkı tarafından ileri sürülüyor.

DEVLETTEN KORUMA İSTEMİŞ!
Başkan Nail Sancak’ın öldürüleceği endişesiyle Perşembe günü Buldan Adliyesi’ne başvurduğu öne sürüldü. Sancak, iddialara göre korunmasını istemişti. Durumun ciddiyetini anlatmaya çalıştı ancak yine iddiaya göre öldürüldüğü sırada yanında herhangi bir koruma yoktu. Kendini beylik silahı ile korumaya çalışan ve yalnızca korkutma maksatlı havaya ve yere ateş açtığı ileri sürülen Sancak’la ilgili bu iddia da olayın farklı bir yüzü!

MEDYAYA SALDIRGANLAR HABER VERDİ
Olayın yaşandığı Cumartesi günü öğleden sonra yerel televizyon kanalına gelen telefonda Başkan Sancak hakkında MHP’li olmasına vurgu yapılarak ilginç iddialar ortaya atıldı. Konu daha sonra tüm medyaya yansıdı. O akşam cinayetin zanlıları oldukları anlaşılan kişiler, Başkan Sancak hakkında ellerinde yaptığı bir konuşma ile ilgili görüntünün olduğunu söyleyip gazetecileri Yenicekent’e çağırdı.

DURUMUN CİDDİYETİNİ ANLAYINCA YOLA ÇIKTIK
Etkili olmayınca “Olaylar çıkacak. Yenicekent’e gelin” dediler. Bu görüşmelerden birini de ben yaptım. İddiaları vardı, bizim oraya gelmemizi istiyorlardı. İspatlarsanız geliriz dedim. Elimizde kanıt var dediler. Biz de yola çıktık. Farklı kanallardan da Yenicekent’te bir gerginliğin olduğunu doğrulattık. Ama biz dahil hiç kimse, olayın böylesine bir cinayetle biteceğini düşünmüyordu. Beldede yaşananları haber yapma düşüncesindeydik. Bu arada saldırganlar ile tekrar irtibata geçtik. Ben Mehmet S. olduğunu söyleyen kişiyle telefonda görüştüm. Birkaç gazeteci arkadaşla birlikte beldeye doğru yola çıktığımızı söyledim. Beklediklerini söyledi. Hatta defalarca arayıp nerede kaldığımızı, ne zaman beldede olacağımızı sordu.

BAŞKAN SANCAK’I DA ARADIM
Hakkında bazı kişilerin iddialar öne sürdüğünü bildirmek ve yapılacak haberle ilgili röportaj yapmak istediğimizi söylemek için yolda Yenicekent Belediye Başkanı Nail Sancak’ı da aradık. Önce ilk olarak bir başka gazeteci arkadaşım aradı. Beldeye yenice girmek üzere olduğunu, bir süre sonra da kent meydanındaki kıraathanede olacağını söyledi. Bazı işleri nedeniyle Denizli’ye gidip geldiğini dile getiren Başkan Sancak, olaylar hakkında bilgi sahibi olduğunu, durumu kısaca özetleyerek dile getirmişti. Arkadaşım iddia tarafının da aynı mekanda olacağını söyleyip uyardı. Kendisinin beldenin belediye başkanı olarak zaten sürekli şekilde halkla iç içe olduğunu ima eden Başkan Sancak, bir endişe içinde olmadığını, kendisinin de haberle ilgili açıklama yapmak istediğini söylemişti. Başkanla sonra ben de teflonla görüştüm. “Gelin size olayın iç yüzünü anlatayım” dedi.

ÇOK İLGİNÇ BİR TESADÜF
Yolda giderken Sarayköy yakınlarında bizden bir süre önce bir trafik kazasının yaşandığını gördük. Gazeteci refleksi ile durduk ve kazada haberlik bir durum olup olmadığına baktık. Burada en az 10 dakikamız gitti. Hatta olay yerinden ayrılırken Mehmet S. beni aradı. Nerede olduğumu sordu. Sarayköy’deyiz, geliyoruz dedim.

BIÇAKLAMA VARMIŞ!
Yenicekent’e girmek üzereyken otomobildeki gazetecilerden birinin telefonu çaldı. Bizim Yenicekent’e gitmekte olduğumuzu bilen bir meslektaşımız aramıştı. Telefonda arkadaşımıza Yenicekent’te bir bıçaklama vakası olduğunu duyduklarını söylemmiş, haberlik boyutu olup olmadığına bir bakmamızı istemişti.

BAŞKANLA KARŞILAŞTIK AMA!
Tam o sırada yanımızdan hızla bir ambulans geçti. Önümüzden Yenicekent beldesine girdi. Girerken karşıdan selektör yakarak ve flaşörünü açmış hızla bir resmi otomobilin geldiğini gördük. Acı bir şekilde korna çalarak yanımızdan geçip gitti. Meğer sonradan öğrendik ki otomobil, ağır yaralanan Başkan sancak’ı Sarayköy Devlet Hastanesi’ne götürüyormuş, gazeteci arkadaşın verdiği bıçaklama haberi ise, Başkan Sancak’ın bıçaklandığı olay, önümüzdeki Ambulans ise olay yerine sevk edilen ilk yardım ekibiymiş.

KAZA NASIL ENGEL OLDU?
Olay yerine ulaştığımızda ortalık karışmıştı, Jandarma da yenice olay yerine varmıştı. Belki de Sarayköy’de yaşanan kazada vakit geçirmesek, beldeye daha erken girecek, bizler olduğumuz için de olaylar belki de bu denli büyümeyecekti!

TELEFONDA NELER KONUŞULDU

Ü. BİLGİÇ ile Mehmet S. arasında geçen konuşmalar…

Saat: 17:58

Ü. Bilgiç – İyi günler buyurun bir ihbarınız varmış. …. TV’yi aramışsınız. Nedir bu olay açar mısınız?

M- Evet Yenicekent Belediye Başkanı (…) açıklamasında bulundu. Bizler de …. ve bir haftadır burası karışık. Şimdi ortalık burada karışacak!

Ü. Bilgiç- Olay doğruysa haber yaparız ama bu iddiaların kanıtı var mı elinizde?

M- Evet!. Olayın görgü tanığıyız. Biz konuşuruz!

Ü. Bilgiç- Sizin iddialarınız haberin doğru olduğu anlamına gelmez. İddiaları kanıtı var mı elenizde?

M- Evet var kardeşim. Gelmeyecekseniz başka gazetecileri arayalım.

Ü. Bilgiç-Varsa o halde geliyoruz.

M- Evet. Gelin.

Ü. Bilgiç- Tamam yarım saat içinde çıkıyoruz.

…..
Gazeteci İ.Ç. ile Belediye Başkanı Sancak arasındaki konuşmanın temsili dökümü…

Saat: 18:10
Gazeteci İ.Ç.- Başkanım merhaba nasılsınız?

Başkan Nail Sancak- İyim. Sen nasılsın?

Gazeteci İ.Ç.- Sağolun. Başkanım bize bir telefon geldi. Siz ….. yapmışsınız ve ….. demişsiniz doğru mu?

Başkan Nail Sancak- Yok! Öyle değil konu. Bu olay bir aydır devam ediyor. Gazeteci arkadaşlar mı geliyor?

Gazeteci İ. Ç.- Evet geliyorlar. Telefonda bizi arayan kişi ortalık karışacak demiş kendinize dikkat edin!

Başkan Nail Sancak- Merak etmeyin bende beldeye yeni giriyorum Denizli’deydim. Sorun olmaz. Allah’a emanet olun. Bu arada arkadaşlar geldiklerinde beni de görsünler. Ben meydanda olacağım!

Gazeteci İ. Ç.- Tamam başkanım arkadaşa söylüyorum. Arkadaşlara telefonunuzu veriyoruz.

Başkan Nail Sancak- Tabii ver. Sorun olmaz arasınlar beni.

Saldırgan Mehmet S. ile Ümit Bilgiç arasında gelişen temsili görüşme

Saat: 19:15

M- Ümit bey geliyor musunuz?

Ü. Bilgiç- Evet yoldayız Sarayköy’e girdik geliyoruz.

M- Acele edin bekliyoruz.

Ü. Bilgiç- Tamam 10-15 dakikaya kadar ordayız.

YENİCEKENT KARIŞMIŞTI!
Türkiye, uğradığı bıçaklı saldırı sonrası yaşamını yitiren Yenicekent Belediye Başkanı Nail Sancak ve Sancak’ın öldürülmesinin ardından patlak veren olayları konuşuyor. Cumartesi akşamı meydana gelen kanlı olayda Başkan Sancak, 3 saldırgan tarafından belde meydanındaki kahvehane bahçesinde öldüresiye bıçaklandı. Makam otosu tarafından Sarayköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Sancak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayınca, belde halkı ayaklanıp saldırı gerçekleştirenlerin işlettiği bir birahaneyi yerle bir etti, saldırganlara ait olduğu ileri sürülen bir otomobili de kullanılamaz hale getirdi. Olaylar nedeniyle ertesi gün Denizli’de gerçekleştirilen cenaze töreninde 500’ün üzerinde polis görev alırken, olayların hemen ardından jandarmada beldeyi abluka altına aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı