REKLAMI GEÇ

Beyhan Aslan’ın Denktaş Anısı

Beyhan Aslan’ın Denktaş Anısı

ANAP Grup Başkanvekilli ve 21. Dönem Denizli Milletvekilliği görevlerinde bulunan kent siyasetinin usta isimlerinden Beyhan Aslan bir süre önce yitirdiğimiz KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile ilgili bir anısını Denizlihaber.com okuyucuları için yazdı.

/ DENİZLİHABER / 19 Ocak 2012 Perşembe, 08:30

Denktaş’la Bir Akşam Yemeği

2001 yılı 1 Haziran günü, Girne Amerikan Üniversitesi;  Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz Bey’i “Fahri Doktor” ünvanı vermek gerekçesiyle Kıbrıs’a davet etmişti.

Mesut Bey bu yolculuğuna; beni, İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın Bey’i ve bir grup gazeteciyi davet etti. Kıbrıs Ercan Havaalanı’nda karşılanmamız ve kısa bir müddet dinlenmenin akabinde üniversiteye geçtik. Mesut Yılmaz Bey; Sayın Cumhurbaşkanı Denktaş, Başbakan Eroğlu ve Bazı Bakanlar, üniversite rektörü, öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan topluluğa  hitap etti. Hitabında; “Avrupa Birliği uğruna; Kıbrıs’taki haklarımızdan taviz verilemeyeceğini” söyleyerek AB yetkililerine mesaj verdi. Konuşmaların ardından; Cumhurbaşkanı Sayın Denktaş tarafından Mesut Yılmaz Bey’e “Fahri Doktor” ünvanı verildi, cübbe ve kep giydirildi, tebrikler edilip resimler çekildi. Üniversitenin 13. dönem mezunlarının coşkusu, öğrencilerin velileri ile kucaklaşmaları görülmeye değerdi.

Günün akşamı Cumhurbaşkanı Sayın Denktaş’ın davetlisiyiz. Girne’de küçük bir kır lokantasının balkonu andıran bahçesindeyiz. Başbakan Eroğlu, Bazı Bakanlar ve Türkiye’den gelen gazetecilerde yemeğin sakinleri.. Servisler açıldı. Yemeklerimizi bekliyoruz. Sayın Denktaş; hemen yakınımızdaki yoldan evlerine dönen vatandaşlara laf atıyor. Vatandaşlar da Cumhurbaşkanına aynı sevecenlik ve samimiyetle yaklaşıyor. Cumhurbaşkanlarına bir arkadaş samimiyeti dost sıcaklığı ile cevap veriyorlardı. Cumhurbaşkanı Denktaş sokaktan biri gibiydi. Elinde fotoğraf makinesi ile gelip geçenin fotoğrafını çekiyor. “Çekiyorum fotoğrafını Ali” , “Çek be Cumhurbaşkanım” , “Çektim gelip alırsın tamam mı”. Halkıyla bu kadar bütünleşmiş bir lideri hayranlıkla izledim.

DENKTAŞ’IN KAHKAHASI
Yemekte CNN Türk’ten Dicle Hanım; o zaman parlamento muhabiri idi. Dicle Kıbrıslı idi. Babası mücahit liderlerindendi. Bende Kıbrıs’ta askerlik yapıp Kıbrıs Harekatı’na katılmanın verdiği bilgiçlikle Dicle Hanım’la sohbete daldık. Sohbetin koyuluğu ve heyecanı masadakilerin ilgisini çekti. Mesut Yılmaz Bey; Denktaş’a hitaben “Beyhan askerliğini Kıbrıs’ta yaptı. Kıbrıs Harekatı’na katıldığımı söyleyince; bana kulak verdiler sohbet esnasında; Harekat sırasında bir olayı anlattım. İşte Sayın Denktaş’ın kahkaha atmasına sebep olayımız : Girne ve Havalisi’nde; çoğunlukla Rumların ve İngiliz ailelerin oturduğu lüks villalar vardır. Hemen hemen her villanın çatısında o sırada ne olduğunu bilemediğimiz metalden yapılmış depoları görüyoruz. Bütün depoların üzerinde düzgün bir şekilde “PARALIK” yazılı idi. Bir akşam saat sekiz sıraları idi. Birliğimizde askerlik görevini yapan konyalı Hacı Ali’yi villalardan birinin çatısında gördüm. Biraz kızgınlık, biraz şaşkınlıkla ne yapıyorsun orada diye sordum. Haci Ali cevaben “ Komutanım para mara yok, Rumlar paraların hepsini götürmüşler” dedi. Kendisini ihtar ettik. Sonradan öğrendik ki “PARALIK” o depoları yapan şirketin adıymış. Bu olay ve askerin safça cevabı Denktaş’ı kahkaha attırmıştı.
Müzakere masasında aslan kesilen Kıbrıs mücahidi; Devlet kuran; dava adamı; bir kahraman olduğu kadar babacan, sevecen ve tonton bir adamdı. Mekanı saraylarda değil, sokaklarda olan bir halk adamıydı. Türk Dünyası yaşamı örnek alınacak bir kahramanını kaybetmiştir. Başımız sağolsun…
Av. Beyhan Aslan
21. Dönem Denizli Milletvekili

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı