REKLAMI GEÇ

Denizli Vekili Mazhar Müfit Bey’in Kubilay için TBMM’de yaptığı konuşma

Denizli Vekili Mazhar Müfit Bey’in Kubilay için TBMM’de yaptığı konuşma

Denizli Vekili Mazhar Müfit Bey’in Kubilay için TBMM’de yaptığı konuşma;

/ DENİZLİHABER / 13 Şubat 2012 Pazartesi, 16:12

Denizli Vekili Mazhar Müfit Bey’in Kubilay için TBMM’de yaptığı duygu yüklü konuşma!
Efendiler, görüyoruz ki bu olay, yalnız dört beş serserinin bir kaç esrarkeşin şahsi cinayeti değildir. Üç aydan beri Manisa’da bu konuda toplantılar oluyor, büyük şehirlerarasında gelip gitmeler yapılıyor, tertibat alınıyor, olay yeri olarak Menemen tespit ediliyor, orası ile iletişim kuruluyor.

Efendiler; bu üç ay zarfında cereyan eden bu durumu anlayacak olan idareciler nerede idi? Bunun valisi, polisi, zabıtası, jandarma kumandanı yok mu idi? Efendiler; idarecilerin ve bilhassa zabıtanın en büyük mahareti olaylar olduktan sonra olayı yaratanları tutmak değildir. Maharet, o olay meydana gelmeden önce gereken vazifeyi yaparak olaya meydan vermemektir.

Bu olayda dikkat çekici bir nokta var. Bilirsiniz ki biz Türk’lerin bir geleneği vardır. Sokakta iki kişi kavga ederse ayırmaya çalışırız. Hatta ayırmaya çalışanların yaralandığı olduğu bile olsa da bunu yaparız, uzaktan seyretmeyiz. Fakat maalesef Menemen olayında bu gelenek nerede kaldı bilmiyorum. Göz göre göre yirmi iki yaşında bir yedek subayı, bir genci vuruyorlar. Bununla da yetinmiyorlar, yirmi dakika uğraşarak kör bir bıçakla muhterem şehidin başını gövdesinden ayırıyorlar. Bunun karsısında orada toplanan halk sanki dilini yutmuş samut gibi öyle bakıyorlar. Belki korkmuşlardır diyelim ve bir an için bunu kabul etmiş olalım. Fakat efendiler, o onaylama sesleri ve o alkışlar ne demektir? Bunu insanın havsalası almıyor ve bundan anlıyorum ki Cumhuriyet’e, devrimlere ne kadar kinleri varsa bu feci ve hunharca hareketleriyle bu kinlerini ve garazlarını ordumuzdan çıkarmak istemişlerdir. Bu kara ve melun kuvvet bilmelidir ki bize yeni bir vatan temin eden bu ordu daima Cumhuriyet’in ve devrimlerin koruyucusudur ve daima öyle olacaktır.

Efendiler; Muhterem Şehit Kubilay’ın ruhu müsterih olsun. Onun ideali, onun fikirleri olan Cumhuriyet ve devrimlerini kimse ortadan kaldıramaz. Çünkü efendiler, Kubilay gibi içinde binlerce kişi bulunan ve daima o kara yılanın gırtlağına sarılacak ve basını ezecek ve zehrini saçamayacak hale sokacak bir gençlik vardır. Bütün vatandaşlar müsterih olsun ki Cumhuriyet rejimi ve devrimler sapasağlam yürüyecektir.

NOT: Metin, Hüsamettin Ataman tarafından günümüz Türkçesi’ne çevrilmiştir.

Atatürk’ün Denizli’ye gelmesinin altında yatan gerçek neydi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı