REKLAMI GEÇ

DENİZLİHABER AÇTI!..BAŞKANLAR TARTIŞTI

DENİZLİHABER AÇTI!..BAŞKANLAR TARTIŞTI

DENİZLİHABER, hafta başında AKP İl Başkanı Bilal Uçar’ın “ kürt açılımı” konusunda yayınladığı özel röportajla gündem belirledi. Uçar’ın ifadeleri, Denizlili siyasetçiler arasında tartışma konusu yarattı.

/ DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2009 Cumartesi, 19:31

DENİZLİHABER’in AKP İl Başkanı Bilal Uçar’la “ Kürt açılımı” konusunda yaptığı özel röportaj, siyasetin gündemine bomba gibi düştü. Kısa süre içinde ardı sıra gelen açıklamalar, ulusal gündemi, kentin gündemine düşürdü.

AKP İl Başkanı Bilal Uçar’ın özellikle “ DTP bence iktidar bile olsun. Hiç önemli değil” ve “Ne mutlu Kürdüm diyen, bırakın desin” gibi sözleri tartışmaların odağındaki sözlerdi.
AçıklamayaCHP İl Başkanı Zafer Gönenç olmak üzere İşçi Partisi İl Başkanı Mustafa Güleç ve Türkiye Değişim Hareketi Denizli Merkez İlçe Başkanı Osman İnceler’den sert tepkiler geldi. Konu yerel medyanın da gündemine oturdu.

AKP İl Başkanı Bilal Uçar’ın bu açıklamalarına tepki gösteren CHP Başkanı Gönenç, “dervişin fikri neyse, zikri odur” derken, İP’li Güleç, Uçar için “İstifa etsin” diye konuştu. Türkiye Değişim Hareketi Partisi Merkez İlçe Başkanı ise açıklamalara “Büyük tarihi gaf” diye yorum getirdi.

DENİZLİSİYASET.COM
Biri Başkanı Sustursun
“AKP İl Başkanı Bilal Uçar, DENİZLİHABER’e, KÜRT AÇILIMI konusunda uzun süre gündemde kalacak açıklamalarda bulundu. İl Başkanlığı makamında Sedat Kurt, Selami Aydın ve Murat Acar’ın sorularını yanıtlayan iktidar partisinin İl Başkanı Uçar, “Kürt Açılımı” tanımlamasının kendince yanlış olduğunu, bunun bir “demokratikleşme açılımı” olduğunu vurguladı” sözleriyle röportajı manşetten verdi.

HOROZ GAZETESİ
Açılım Denizli’yi Gerdi
AKP İl Başkanı Başkanı Bilal Uçar’ın www.denizlihaber.com’a yaptığı açıklamalarını yansıtan Horoz Gazetesi, haberinde CHP İl Başkanı Zafer Gönenç’in konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama ile İŞÇİ Partisi İl Başkanı Mustafa Güleç’in açıklamalarını birleştirerek yaşanan tartışmayı “ Açılım Denizli’yi Gerdi” başlığı ile gazete manşetine taşıdı.

DEHA GAZETESİ
CHP, Uçar’ın Kürt Açılımına Tepki Gösterdi
“Kürt açılımı haberini gazete sayfalarına CHP İl Başkanı Zafer Gönenç’in açıklamalarıyla yayınlayan DEHA Gazetesi iç sayfadan verdiği devam haberinde, AKP İl Başkanı Bilal Uçar’ın kürt açılımı konusunda yaptığı açıklamaları CHP’nin sert dille eleştirdiğini ve “ İç barışın neden şimdiye kadar sağlanamadınız” sorusunu aktardı.

DENİZLİ GAZETESİ
Açılım Tartışması Denizliyi sarstı
Denizli Gazetesi ise yaşanan tartışmaları farklı bir fotoğrafla gazete sayfalarına taşıyarak 10 parti il başkanının 5 Ekim 2008 tarihinde terör konusunda birlik mesajı vermesini yayınladı. Parti İl Başkanlarının 5 Ekim 2008 tarihinde terör olaylarından dolayı birlik olduğunu ve bugün AKP İl Başkanı Bilal Uçar’ın “Kürt Açılımı” konusunda yaptığı açıklamalar ile bu durumun bozulduğunu yansıtan gazete CHP İl Başkanı Zafer Gönenç ile İŞÇİ Parti İl Başkanı Mustafa Güleç’in açıklamalarına yer vererek iç sayfada haberin devamını kamuoyuna sundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı