REKLAMI GEÇ

GURBETİN HOROZLARI, ŞAMPİYON

GURBETİN HOROZLARI, ŞAMPİYON

Avustralya’daki Denizlililerin kurduğu futbol takımı Horozspor, rakibi Upfield Futbol Kulübü’nü 2-1 yenerek, Provisional 3. Lig’de şampiyonluğunu ilan etti. Horozspor, böylece 2. Lig’e çıkmış oldu.

/ DENİZLİHABER / 13 Ekim 2010 Çarşamba, 15:44

Avustralya’da yaşayan Denizlililerin kurduğu, Kuzeyin Horozları (Northern Roosters F.C.) yani Horozspor, Avustralya’daki Provisional 3. Lig’de şampiyon oldu. Horozspor, ligdeki son maçında, Upfield Futbol Kulübü’nü 2-1 yenerek, şampiyonluğunu ilan etti.

“Seneye de şampiyon olacağız”
Melburn’de oynanan ertele maçının gollerini Orhan Coşkun ve Giresunlu futbolcu Hüsnü Konak attı. Horozspor Takım Kaptanı Mesut Kocaayan, seneye de şampiyonluk sözünü verdi. Son 2 hafta erteleme maçları ve lig maçlarının birlikte oynanması nedeni ile yoğun bir dönemi geride bırakan Horozspor futbolcuları, teknik heyet ve taraftarlar sezonu mutlu bir şekilde kapatmalarını kutladılar. Sadece 2 yıllık geçmişi olan Horozspor’un Provisional 2. Lige çıkması, Avustralya’daki Türk toplumu tarafından sevinçle karşılandı.

Çallı Döger, 3. Lig’de gol atan
en genç oyuncu unvanını aldı
Avustralya’daki Türk futbol takımları arasında, her yıl düzenlenen Atatürk Kupası Futbol Turnuvası ise hemen liglerin bittiği haftaya denk geldi. Northern Roosters F.C. (Horozspor), 1. Lig’de mücadele eden Dandenong Türk Gücü ile 2 defa karşı karşıya geldi. İlk maçı 3-1 kaybeden Horozspor’un ilk defa katıldığı turnuvadaki ilk golünü, Denizlili oyuncusu Ekrem Kaymaz attı. İkinci karşılaşmada ise Horozspor, güçlü rakibi ile 2-2 berabere kalarak, kupa elemelerine veda etmiş oldu. Bu karşılaşmada B-takımın genç hücum oyuncusu Vahdet Tarar, forma şansı bularak maçın en gözde futbolcusu oldu. Aynı zamanda 15 yaşında forma giyerek B-takımdaki ilk golünü atan Çallı Dilhan Döger ise Viktorya Eyaleti Provisional 3. Ligi’nde gol atan en genç oyuncu unvanını almaya hak kazandı.

Horozspor Bayan Takımı
Horozspor’un bayan futbol takımı, bu sezon ilk defa liglere katılması nedeni ile herhangi bir başarı gösteremedi. Horozspor Bayan Futbol Takımı, Horozspor’un bütün maçlarına seyirci olarak katılarak, futbol kulüplerine hem kendi sahalarında hem de deplasmanlarda destek oldu. Horozspor Kulüp Menajeri Meryem Uğuz, “Avustralya’da kurulan Türk kulüplerinin birçoğunda bayan futbol takımı yok. Horozspor ise bayan futbol takımına, kurulduğunun 2. yılında önem verdi ve çalışmalarını başlatarak, bu yılki liglere katılmasını sağladı. Bu, Avustralya’daki Denizlililer açısından gurur verici” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı