REKLAMI GEÇ

Medya S’ye 6 ödül birden

Medya S’ye 6 ödül birden

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin Denizli Ticaret Odası ile birlikte düzenlediği Kristal Horoz Gazetecilik Yarışması’nın ödül gecesinde, Medya S, 6 ödül birden aldı.

/ DENİZLİHABER / 23 Aralık 2009 Çarşamba, 18:21

Denizli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Kristal Horoz Gazetecilik Yarışması’nın ödül töreni, Richmond Otel’de yapıldı. Törene, Devlet Bakanı Kavaf, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç de katıldı.

Bakan Kavaf, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın, tarihi ve doğal zenginlikleri ile büyük medeniyetlere beşik olan Denizli’de yapılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Gazetecilerin haber alma, haber yapma, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli görevleri olduğunu dile getiren Kavaf, “Kamunun hiç susmayan sesi olan gazetecilerin sorumluluğu çok büyüktür. Bilgi ve haber aktarımı herhangi bir ticari mal ve hizmetten farklı olarak toplumsal bir nitelik taşır. Gazeteci, ilettiği her haber ve bilginin sorumluluğunu üstlenir ve paylaşır” dedi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen de birlik ve beraberliğin bulunduğu yerde huzur ve başarı olduğunu söyledi. Bunun her şehirde, her meslekte böyle olduğunu, birlik ve beraberliğin ön planda tutulması gerektiğini kaydeden Erkmen, ”Nasıl çalışkanlığı, müteşebbisliği ile Denizli ön plana çıkmışsa, gazeteci arkadaşları bundan ayrı tutmak mümkün değildir, onlar da bunun bir parçasıdır” dedi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, haber alma özgürlüğünün, insanın temel haklarından biri olduğunu söyledi. DTO Başkanı Necdet Özer, “ Denizli Ticaret Odası olarak, yaygın, bölgesel ve yerel gazeteciliğin güçlendirilmesi, ayrıca basın çalışanlarına teşvik ve destek amacıyla bu yarışmanın düzenlenmesiyle birlikte, her geçen gün medya mensuplarımızın çalışmalarındaki heyecanın artarak devam ettiğini görmek, bizlere bu organizasyona destek vermenin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Dolayısıyla yarışmaya eserleriyle iştirak eden ve dereceye girerek ödül alan arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ise Denizli basınının, Türk basınında önemli bir ağırlığa sahip olduğunu ifade etti. Törende konuşmaların ardından ödüller sahiplerine verildi. 70 eserin 10 kategoride değerlendirildiği yarışmada, üç de özel ödül verildi. Gecede; Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Zeybekci,TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlmu, DGC eski Başkanları Abdulgaffar Nemutlu, Erol Özbal, Kemal Tartılacı, Sedat Acar ve Emekli Gazeteciler Ferruh Ölmez ile Kenan Şahan, Fotoğraf Sanatçısı Cengiz Akhisar ile Yazar Yılmaz Özdil’e onur ödülü erildi.

MEDYA S, 6 ödül birden aldı
Medya S, 6 ödül birden alarak geceye damgasını vurdu. Bünyesinde, NTV, Haber Türk, Star Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi gibi yaygın medya temsilcilikleri bulunan, Denizlihaber, Ekonomi D ve Stadyum Gazetesi’nin yaratıcısı Medya S’nin habercilik alanındaki başarısı bir kez daha tescillendi.

TV haberciliğinde en iyi MEDYA S muhabiri
Medya S Haber Merkezi’nden Ümit Bilgiç, TV haberciliği dalında NTV’ye yaptığı “Türkiye’nin ilk eğitmeni barakada yaşıyor” haberiyle birinci oldu. Bilgiç, TV spor haberciliği dalında da yine NTV’de yayınlanan “Maça iftar molası” haberiyle ikincilik ödülünü aldı.

Köşe yazarları taçlandırıldı
Denizlihaber.com’un iki köşe yazarı, köşe yazarlığı dalında açılışı ilk iki sırayla yaptı. Sedat Kurt, “Türkan Saylan Misyoner Vatan Haini ve Cüzzamlıydı” başlıklı yazısıyla köşe yazarlığı dalında birinci oldu. Sedat Kurt’un askerde olması nedeniyle ödülünü, NTV İzmir Bölge Müdürü Merih Ak aldı. Denizlihaber.com’un köşe yazarlarından Selami Aydın da “T.C.” yazısıyla ikincilik ödülünü aldı.

Aydın, Ekonomi D ile birinci
Selami Aydın Denizli’nin en iyi mizanpajına sahip gazetesi Ekonomi D ile birincilik ödülünün de sahibi oldu. Mizanpaj dalında Ekonomi D Gazetesi, yarışmaya katılan diğer gazeteler arasında en iyi tasarıma sahip gazete olarak ödüllendirildi

Hacı Selamoğlu’na sporda ödül
Medya S habercileri arasında bulunan Haber Türk Denizli Temsilcisi Hacı Selamoğlu spor haberciliği dalında “Tekme Tokat Rezalet” başlıklı haberiyle, gazete spor haberciliği dalında ikincilik ödülünü aldı.

Kristal Horoz Gazetecilik Yarışmasında ödül alan gazeteci ve basın kuruluşlarının isimleri ise şöyle:
-Genel Haber
1. Ufuk Soyhan, 2. Ferah Işık ve Şengül Boz, 3. Murat Demirbilek
-Televizyon Haberi
1. Ümit Bilgiç, 2. Özkan Tokmak, 3. Ramazan Çetin
-Ekonomi Haberi
1. Ufuk Soyhan, 2. Ferah Işık, 3. Burak Güner
-Köşe Yazarlığı
1. Sedat Kurt, 2. Selami Aydın, 3. Engin Ünal
-Spor Haberleri
1. Adnan Özdemir, 2. Hacı Selamoğlu, Lütfi Koçak
-Televizyon program dalı
1. Osman Nuri Cerit, Muhammet Karaçay, 3. İlyas Haytan
-Televizyon Spor Haberleri
1. Lütfi Koçak, 2. Ümit Bilgiç
-Genel Haber Fotoğraf
1. Ufuk Soyhan, 2. Hüseyin Özgenç, 3. İlyas Haytan
-Spor Fotoğrafı
1. Arif Zor
-Mizanpaj
1. Selami Aydın, 2. Denizli Gazetesi, 3. Mehmet Başın
-Jüri Özel Ödülü:
Tahir Aygün
-Denizli Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü:
Osman Nuri Sözkesen
-Denizli Ticaret Odası Teşvik Ödülü:
Hasan Durna

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı