REKLAMI GEÇ

MİT Müsteşarı Fidan Denizlili

MİT Müsteşarı Fidan Denizlili

Denizlihaber.com açıklıyor. Türkiye’nin onlarca gündür gündemindeki en önemli adamı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan Denizlili!. Savcıların ifade vermeye çağırmasının ardından yasa değişikliği bile yapılan son zamanların flaş ismi Hakan Fidan’ın bir zamanlar Denizli’nin çok yakından tanıdığı bir eğitimcinin oğlu olduğu ortaya çıktı.

/ DENİZLİHABER / 3 Mart 2012 Cumartesi, 18:14

Denizlihaber.com, araştırmacı kimliğini bir kez daha ortaya koyuyor. Belki de Türkiye’nin en çok tartışma yaratan flaş devlet adamlarından biri olan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın memleketinin Denizlili olduğunu ortaya çıkardık.

Fidan ayrıca sıradan bir ailenin de oğlu değil. Belki Denizli Fidan’ı tanımıyor ama özellikle 70’li yılları bilenler Hakan Fidan’ın babasını çok yakından tanıyor. Hakan Fidan 1972-75 yılları arasında Gazi İlköğretim Okulu Müdürlüğü yapan Devlet Fidan oğlu.

RESMEN DOĞRULATAMADIK

Haber merkezine gelen bir istihbaratı değerlendiren Denizlihaber.com, 20 günü aşkın zamandır yaptığı araştırma sonrası Türkiye’nin tartıştığı o ismin Denizlili olduğu gerçeğine ulaştı. Yayınlanan tek özgeçmişinde yalnızca doğum yerinin Ankara olduğu belirtilen ve bunun dışında aile bilgileri sır gibi saklanan Türkiye istihbaratının 1 numaralı isminin, Denizlili emekli öğretmen Devlet Fidan’ın oğlu olduğu resmen doğrulanmasa da tüm kaynaklar bu gerçeğe işaret ediyor.

BOYLU POSLU ADAMDI

Emekli öğretmen baba Devlet Fidan’I tanıyanlar, O’nun için uzun boylu, güçlü yapılı, karizmatik ve yakışıklı biriydi yorumunu yapıyor. Kendisi gibi bir öğretmenle evli olan Devlet Fidan artık aramızda değil. Bir süre yaşamını yitirmiş olan Devlet Fidan’ın eşi hakkında bilgileri ise güvenliği gerekçesiyle yayınlamıyoruz.

OĞLU ASKERİYEYE GİRMİŞTİ

Devlet Fidan’ın hala hayatta olan arkadaşına ulaşan Denizlihaber.com, emekli eğitimcinin büyük bir aşkla bağlı olduğu eşinden dünyaya gelen oğlunun askeri okula gönderildiği bilgisini doğrulatırken,  Devlet Fidan’ın halen yaşayan eski dostlarının Hakan Fidan hakkında fazlaca bilgi sahibi olmadığını da gördü.

HAKAN FİDAN KİMDİR?

1968 yılında Ankara’da doğdu. Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu (1986) ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu mezunudur. Evlidir. Akademik tahsilinin büyük kısmını TSK’daki görevi esnasında yapmıştır. Almanya’da bulunan NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu İstihbarat ve Harekat Başkanlığı’nda yurtdışı görevde bulunmuştur. Bu dönemde, University of Maryland University College’dan Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında lisans dereceleri, yurda döndükten sonra Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden yüksek lisans ve doktora dereceleri almıştır.

TSK’daki astsubaylık görevinden mecburi hizmetini müteakip istifa etmiş, daha sonra Büyükelçilik Siyasi ve Ekonomik Danışmanlığı, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanlığı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı (Dış politika ve uluslararası güvenlikten sorumlu) görevlerinin yanısıra Başbakanlık Özel Temsilciliği de yapmıştır.

Bu görevlere paralel olarak, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma İşbirliği Platformu Danışma Kurulu Üyeliği, Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği, Yunus Emre Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve OYAK Genel Kurul Üyeliği yapmıştır.

Uluslararası güvenlik, uluslararası kalkınma ve Türk Dış Politikası konularında akademik çalışmalarda bulunmuştur. Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinde yarı zamanlı olarak uluslararası ilişkiler alanında dersler vermiştir.

Kısa bir süre MİT Müsteşar Yardımcılığı görevinin ardından, 27.05.2010 tarihinde MİT Müsteşarı olarak atanmıştır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı