REKLAMI GEÇ

ÜÇ BAŞKAN ÜÇ FARKLI GÖRÜŞ

ÜÇ BAŞKAN ÜÇ FARKLI GÖRÜŞ

Pollmark’ın sahibi Ertan Aydın’ın Denizlihaber’e özel yaptığı açıklamaları ve Başbakan Erdoğan ile Denizli Belediye Başkanı Zeybekci’nin yollarının ayrılıp ayrılmadığını, MHP, AKP ve CHP İl Başkanlarına sorduk. Başkanların 3’ü de birbirinden farklı görüşler ortaya koydu.

/ DENİZLİHABER / 29 Ekim 2010 Cuma, 17:30

AKP’nin talebi üzerine referandum sonrası 70 bin seçmenle anket yapan Pollmark’ın sahibi Ertan Aydın’ın, Denizlihaber’e özel yaptığı açıklamalar Denizli’de gündem yarattı. Aydın’ın, Başbakan Erdoğan’ın Denizli ile ilgili özel bir araştırma istediği, Denizli’de hayal kırıklığına uğradığına ilişkin açıklamalarını, 3 siyasi partinin il başkanlarına sorduk. MHP İl Başkanı Zafer Kaplan, Başbakan Erdoğan ile Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin yollarının ayrılabileceğini, AKP İl Başkanı Bilal Uçar yol ayrımı gibi bir şeyin söz konusu olmadığını belirtirken, CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, “Bu bizi çok ilgilendirmiyor” dedi.

“Sıkıntı var, ayrılabilirler”
MHP İl Başkanı Zafer Kaplan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile Başbakan Erdoğan’ın yollarının ayrılabileceğini söyledi. Kaplan, “Ayrılabilirler. Biz de öyle bir beklenti içindeyiz. Bir sıkıntı var galiba yolları ayrılacak. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci seçilerek göreve geldi ama sanırım hayal kırıklığına uğradığı için görevlerinin bir bölümünü askıya aldı. Başbakan da Zeybekci’den referandumda yüksek performans ve yüksek oranda evet oyu bekliyordu. Onun için referandum sonuçları her ikisine de hayal kırıklığı yaşattı. Burada kendi aralarında bir çatlama olabilir. Denizli, AKP’nin Ege’deki tek iliydi. AKP Denizli teşkilatı maddi sıkıntısı olmayan bir teşkilat, burada mağlup olmuştur. Bundan dolayı yolları ayrılabilir. Ama belki de bir uzlaşma sağlayabilirler” dedi.

“Yollarının ayrılması söz konusu değil”
AKP İl Başkanı Bilal Uçar ise Başbakan Erdoğan ile Denizli Belediye Başkanı Zeybekci’nin yol ayrımına gelmesi gibi bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek, “Pollmark’ın sahibi Ertan Aydın, bu çalışmanın içeriğini genel merkeze sunmuş, onu biliyorum. Zeybekci ile yolların ayrılması gibi bir şey yok. Denizli özel olarak gündeme gelmedi. Başbakan da bu konuda bize, gerek milletvekillerine gerekse bana, Kızılcahamam toplantısında ‘Niye böyle oldu?’ demedi. Başkan Zeybekci ile de görüştüler. ‘AKP’nin kalesi yıkıldı’ haberleri var ama bunlar içeride yapılan bir toplantıdan sızan şeyler değil. Şu anda genel merkezin yaptığı çalışma, yüzde 42’yi anlama çalışmasıdır. Yoksa Nihat Zeybekci’ye hesap sorma çalışması değildir. Ertan Bey’in, Başbakan’ın Denizli ile ilgili hayal kırıklığına uğradığına dair açıklaması çok doğal. Çünkü defalarca Denizli’ye geldi, buraya birçok yatırım yapıldı. Ancak, burada yapılan araştırmanın sonucu, ‘Zeybekci ile yollar ayrılıyor’ olmayacaktır” dedi.

“Bizi ilgilendirmiyor”
CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, aslında bu konunun ne kendisini ne de partisini çok da ilgilendirmediğini belirtti. Gönenç, “Yolların ayrılıp ayrılmadığını bilmiyorum, bu beni de çok ilgilendirmiyor. Ancak halk oylamasında Denizli’de, özellikle kent merkezinde alınan sonucun, yerel yönetimde belediyenin uygulamalarıyla da irtibatlı olduğu artık herkesçe biliniyor. Dolayısıyla, Başbakan referandum yenilgisinin sorumlusunu arıyorsa, sorumlulardan biri merkez ilçe anlamında Denizli Belediye Başkanı’dır. Ama Denizli’nin bütününde de hayır oyu çıkmıştır. Bunun sorumlusu da Başbakan’ın kendisidir. Dolayısıyla, AKP Genel Merkezi’nin politikası, sanayiciye, çiftçiye, işçiye yönelik uyguladığı politikalar, Denizli’de olumsuz sonuçlar doğurmuştur. Denizli Belediyesi’nin halkı canından bezdiren uygulamaları da adeta bunun üzerine tüy dikmiştir. Bence sorumluluğu birbirine atmak yerine, hükümet ve belediye bu sorumluluğu paylaşmalıdır. Ayrıca Başbakan ile Zeybekci’nin yollarının ayrılıp ayrılmaması ne beni ne de CHP’yi ilgilendirmemektedir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı