REKLAMI GEÇ

Ceylan: Verdiğimiz sözleri tuttuk

Ceylan: Verdiğimiz sözleri tuttuk

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Doç. Dr. Halim Ceylan, bir önceki genel kurulda verdikleri sözleri göreve seçildikleri günden bu yana gösterdikleri performansla yerine getirdiklerini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 29 Şubat 2012 Çarşamba, 14:23

İMO Başkanı Halim Ceylan, iki yıldır çalışmalarını başarıyla sürdürdüklerini, bir önceki genel kurulda verdikleri sözleri icraat olarak yerine getirdiklerini açıkladı. Ceylan, mesleki çalışmalar kapsamında iki yıllık icraatları sırasında bir çok işe imza attıklarını da ekledi.

İşte İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Doç. Dr. Halim Ceylan’ın ağzından iki yıllık süreçte tamamlanan projeler şunlar:

GENÇ-İMO’YA ÖNEM VERDİK
“Belediye ile protokol iptalinin sonucunda, statik ve betonarme projelerdeki mesleki denetim çalışmaları, proje üzerine Barkod sistemi konularak devam ettirildi. Şu an üniversite sıralarında olan, gelecekteki meslektaşlarımızın, Genç-İMO çatısı altında teorik bilgilerinin pratikle yoğrulması yönünde ciddi çalışmalara imza attık. Eskişehir Hızlı Tren Şantiyesi, Antalya YTONG fabrikası ve Honaz Akbaş barajına teknik geziler düzenlendi. Ayrıca, Genç-İMO üyesi olan inşaat mühendisliği öğrencilerine staj yerlerinin organizasyonu ve kendi aralarında kaynaşmayı ve dayanışmayı sağlayacak birçok çalışma yürütüldü. Tüm bu çalışmalar sonucunda Pamukkale Üniversitesinden şubemize kayıtlı Genç-İMO’ ya üye öğrenci sayısı 450’yi geçti”

DEPREM DENİNCE İMO AKLA GELİYOR
“EKB uzmanı eğitimi verebilme konusunda çalışmalar yürütülerek, Şubemizin yetkilendirilmesi sağlandı. Şubemize ait katların tapusu İnşaat Mühendisleri Odası adına tescil ettirildi. Mesleğimizin tanınırlığı ve önemini vurgulamak ve kentimize sahip çıkmak adına birçok basın-yayın çalışması yapıldı. Kentimizdeki deprem gerçeğinin hatırlatılmasına yönelik birçok çalışmanın yapılması; Kentimizdeki alt yapı çalışmaları üzerine yapılan çalışmalar; Otogar projesi; Karayollarının özelleştirilmesi, Marmara depremi anısına “Sarsılalım ama Yıkılmayalım” başlıklı çalışmalar, Denizli’nin büyükşehir olması ile ilgili görüşlerimiz, TOKİ’ lerin meslektaşlarımızı nasıl etkilediğine dair çalışmalar;  56. ve 57 yılı kutlama etkinlikleri kapsamında yapılamış olan çalışmalar, Depremle bilinçli mücadele konusundaki çalışmalar; Sudaki suretler ve HES konusundaki çalışmalar; Van depremi konusu ve kentsel dönüşüm üzerine yapılan çalışmalar yapmış olduğumuz çalışmalarımızın sadece birkaçını oluşturmaktadır. Bu çalışmalar sonunda artık Denizli’de deprem deyince akla gelen ilk yer İnşaat Mühendisleri Odası haline gelmiştir”

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE YOĞUNLAŞTIK
“Sosyal ve Kültürel Etkinlikler kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Devecioğlu Konseri, kadın üyelerimizin bir araya getirilerek dayanışmalarının sağlanması; Buldan gezisi; yeni mezunlara “Hoş geldiniz” toplantısı, gündemsiz çay toplantıları, Davraz kayak merkezi ve Eğridir gölü gezisi, uçakla İstanbul Yapı Fuarı gezisi; 1. Bowling Turnuvası; Bolu-Mudurnu-Safranbolu Gezisi; geleneksel bahar piknikleri, Akyaka-Gökova tekne turu, “Temel Fotoğrafçılık” kursu, Yapex Antalya Yapı Fuarı gezisi, “İnşaat Mühendislerinin Gözüyle” adlı fotoğraf sergisi yapıldı. Ancak, yeterli talep olmadığından, yurtdışı gezileri geçtiğimiz iki yıl içerinde yapılamadı”

SEMİNER VE PANELLERLE ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRDİK
“5. Mesleki Etkinlikler ve Paneller kapsamında: Su yalıtımı malzemesi semineri; Çelik donatılı beton yol semineri; Kentleşme, Depremler ve alınması gereken önlemler   semineri, “Kariyer planlaması ve meslek odaları” konulu seminer yapıldı. Depreme duyarlılık yürüyüşü, 6. Hidroloji kongresi, “Kentsel altyapı sistemleri ve Denizli Ulaşım Ana Planı seminerleri”,  “İksa yapıları Projelendirilmesi” kursu, “Denizli depreme hazır mı?” paneli,  “Denizli Düzce olmasın” paneli, “KOSGEB destekleri ve İnşaat Mühendisleri Odası”  semineri, Hilmi Yağcıoğlu ile “Mesleki etik ve mesleki tecrübeler” konulu söyleşi; Dr. Erhan Karaesmen ile söyleşi, “PAÜ. Deprem Bilim Okulu deprem mühendisliği semineri” , “Onarım-güçlendirme” kursu, Prof. Dr. Uğur Ersoy ile İnşaat Mühendisliği üzerine söyleşi, “Yapı Malzemelerinde yeni gelişmeler” kursu, Probina kursu, “Büyük Japonya depremi ve Denizli’nin çıkarması gereken dersler” konulu panel, “Lisanslı ürün tanıtım seminerleri”, İnşaat mühendisliği kurultayına hazırlık çalıştayı, “ulaşım ana planı” konulu konferans, “Yerleşim alanlarında yer-yapı –deprem etkileşimi” paneli,  Prof. Dr. Fahri Işık’ın sunduğu “Batıyı yaratan uygarlık” konulu panel, Doç. Dr. Mehmet İnel’ in sunduğu “İnşaat Mühendislerinin Simav Depreminden çıkarması gereken dersler” konulu panel, Yrd. Doç. Dr. H. Baytan Özmen’in sunduğu “Son depremler ve İnşaat Mühendisi olmak” konulu panel, Doç. Dr. Salih Yılmaz ile Yrd. Doç. Dr. Ali Haydar Kayhan’ın sunduğu “Van depreminin değerlendirilmesi ve Denizli’nin çıkarması gereken dersler” konulu panel, Prof. Dr. Hasan Kaplan’ın sunduğu “Dünya’da ve Türkiye’de İnşaat Mühendisliği” konulu panel, Prof. Dr. Halil Karahan ile “İnşaat Mühendisliği Mesleği” üzerine söyleşi, Prof. Dr. Orhan Baykan’ın sunduğu “Türkiye’nin Hidroelektrik Potansiyelini Geliştirme Olanakları” konulu panel, Doç. Dr. Halim Ceylan ile Doç. Dr. Yetiş Şazi Murat’ın sunduğu “Denizli Ulaşım Ana Planı 1. Etap Değerlendirmesi” konulu panel, Yrd. Doç. Dr. Hayri Ün’ün sunduğu “Beton Kalitesinin Deprem Davranışına Etkisi ve Alınması Gereken Dersler” konulu panel, Doç. Dr. Şevket Murat Şenel’ in sunduğu “Ulusal Deprem Stratejisinin Değerlendirilmesi” konulu panel, Doç. Dr. Selçuk Toprak’ın sunduğu “Altyapı Sistemlerinin Deprem Güvenliğinin Değerlendirilmesi” konulu panel, Doç. Dr. A. Cem Koç’un sunduğu “İçme suyu sistemlerinde su kayıplarının azaltılması” konulu panel, Yrd. Doç. Dr. Y. Selim Tama’ nın sunduğu “Depreme dayanıklı Çelik Yapı Tasarımı” konulu paneller yapıldı”

MESLEKİ DAYANIŞMAYI ARTTIRDIK
“Mesleki Dayanışmayı Arttırmak ve daha demokratik bir yönetim anlayışı ile göreve geldiğimiz günün hemen ertesinde çalışmalara başlayarak içerisinde şubemize hizmet etmiş şube başkanları ve yürütmenin de bulunduğu “Şube Danışma kurulu” oluşturularak bu kurulun yönergesi hazırlandı. Önemli konularda fikirlerine başvuruldu. Bu kurul iki defa toplandı. Ayrıca, iki defa genel üye toplantısı, 6 defa İTB’ li üye toplantısı yapılarak sorunlar tartışıldı. Bunlardan başka, hepsi farklı etkinlikler olmak üzere odamıza kayıtlı olan üyelerimizin yaklaşık  yüzde 42’sinin bu etkinliklere katılımı sağlandı. En çok çalışma ise; mesleğini proje üreterek sürdüren İTB’ li üyelerimize yönelik olarak yapıldı. Bu kapsamda, 243 İTB’ li üyemizle, yüz yüze konuşarak ve telefonla aranarak “fatura denetimi” isteyip istemedikleri konusunda görüşleri soruldu. Fatura denetim istekleri ıslak imza altına alındı. Bu çalışma sonucunda, yüzde 96 üyenin fatura denetimini istediği, yüzde 4’unun hayır dediği ortaya çıktı. Bunun neticesinde 01.01.2011 tarihinde tüm hazırlıklar yapılarak fatura denetimine geçildi. Ancak, fatura denetimi konusunda istekli olarak ıslak imza veren bir kısım üye, fatura denetimine başladıktan sonra ticari faaliyetlerinin aksadığı gerekçesiyle fatura denetimini istemediklerini bildirdiler. Bu sebeple fatura denetiminden vazgeçildi”

ÜYELER YARARINA PROTOKOLLER YAPILDI
“Meslektaşlarımızın yararına Protokoller yapıldı. Akademi Göz Hastanesi ile muayene ve tedavileri için, TÜRK.NET firması ile telefon ve internet hizmetler için, İSGDEM firması ile “İşçi Sağlığı ve İş güvenliği Uzmanlığı Eğitimi” için indirim protokolleri yaptık”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı