REKLAMI GEÇ

İMO’lu Ceylan icraatlarını anlattı

İMO’lu Ceylan icraatlarını anlattı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Doç. Dr. Halim Ceylan, Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu olarak İMO yönetimine tekrar talip olduklarını söyleyerek, seçildikleri günden bu yana yaptıkları çalışmaları anlattı.

/ DENİZLİHABER / 28 Şubat 2012 Salı, 14:24

İMO Başkanı Halim Ceylan, iki yıl önce son yapılan genel kurulda aldıkları güçle çalışmalarını iki yıldır başarıyla sürdürdüklerini söyledi. Mühendislik hizmetlerinin gerekliliğini ve vazgeçilmezliğini göstermek için birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Ceylan, “Bizler, rekabeti geliştirerek ücretlerin düşürülmesini değil işbirliğini geliştirerek yaşam koşullarının iyileştirilmesi için birçok çalışma başlattık. İki yıl önce ‘Her şey İMO için, Meslek ve Meslektaşlarımız için’ diyerek yola çıktık. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın güvencesi ve belgesi olarak dikkate alınarak, eksik kalan çalışmalarımızı tamamlamak ve odamızı ve meslektaşlarımızı daha saygın bir noktaya getirmek için önümüzdeki iki yıllık süreye talibiz” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Doç. Dr. Halim Ceylan, mesleki çalışmalar kapsamında iki yıllık icraatları sırasında 23 çalışmaya imza atarak aylık ortalamada neredeyse bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Ceylan “Bunlar: 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu hakkındaki önerilerimiz, Yapı denetim firmalarında çalışan elemanların sorunlarının ortaya konulması, Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan mühendislerin sorunları, 657 Sayılı devlet memurları hakkındaki değişikliklerin meslektaşlarımızı ilgilendiren kısımlarının meslektaşlarımız lehine düzenlenmesine ait şube önerilerimiz; 4708 Sayılı yapı denetim kanunu hakkındaki çalışmalarımız, 648 Sayılı KHK ile mesleğimizi doğrudan ilgilendiren konular ile ilgili olarak çalışmalarımızın ilgililere iletilmesi, meslek onurunu artırmak adına meslektaşlarımızın proje üretirken Lisanslı program kullanma zorunluluğunun getirilmesi; Kolon ve tabliye betonunun birlikte dökülmesine yönelik mesleki ve teknik görüş bildirgesi; Van depreminden sonra ortaya çıkan yeni Yapı Denetim Kanunu taslağı hakkındaki çalışmalarımız; Mühendislikte Kalite ve güvenilirlik, 6235 Sayılı Mühendislik-Mimarlık Kanunundaki sorunlar; İnşaat mühendislerinin çalışma yaşamına ilişkin sorunlarının ortaya konulması ve Ulaştırma politikaları ile ilgili olarak hem şubemizde hem de İnşaat Mühendisliği Kurultay’ında düzenleme kurulunda bulunularak, İnşaat Mühendisliği Kurultayı gerçekleştirilerek mesleğimize ait tüm sorunlar ortaya konularak ilgili makamlara ulaştırılması sağlandı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı