REKLAMI GEÇ

Susuzluğun çaresi bu haberde

Susuzluğun çaresi bu haberde

Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesiyle oruç tutan vatandaşlar açlıktan çok susuzluk çekiyor. Aktar Ali Beyazıt, sahurda içilen Demirhindi Şerbeti ve Meyan kökü şerbetinin susuzluğu giderdiği için çok fazla talep gördüğünü belirtti. BÜŞRA KURU Yaz aylarında ve Ramazan Ayı’nda tercih edilen meyan kökü şerbeti ve demirhindi şerbeti oruç tutanlar için öneriliyor. Hindistan’da yetişen Demirhindi meyvesi ile çok sayıda baharatın karışımından elde edilen, Osmanlı padişahlarının…

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2014 Salı, 15:00


denizli-susuzluğa-bitkisel-cagre-hRamazan ayının yaz dönemine denk gelmesiyle oruç tutan vatandaşlar açlıktan çok susuzluk çekiyor. Aktar Ali Beyazıt, sahurda içilen Demirhindi Şerbeti ve Meyan kökü şerbetinin susuzluğu giderdiği için çok fazla talep gördüğünü belirtti.

BÜŞRA KURU

Yaz aylarında ve Ramazan Ayı’nda tercih edilen meyan kökü şerbeti ve demirhindi şerbeti oruç tutanlar için öneriliyor.
Hindistan’da yetişen Demirhindi meyvesi ile çok sayıda baharatın karışımından elde edilen, Osmanlı padişahlarının vazgeçilmez içeceği olarak bilinen Demirhindi Şerbetinin en önemli özelliği susuzluk hissini önlemesi. Ayrıca serinletici ve mide hararetine birebir olan bu şerbet, bronşit, mide ülseri, soğuk algınlığı, öksürük, egzama gibi hastalıklara da iyi geldiği belirtiliyor.

ic

Demirhindi Şerbetinin yaklaşık 25 bitkinin kaynatılmasıyla elde edildiğini, Osmanlı döneminde susuzluğu gidermek için tüketildiğini söyleyen Aktar Ali Beyazıt, “Demirhindi Şerbeti sahur vaktinde içildiği takdirde gün içerisinde susuzluğu giderici özelliği olduğundan tavsiye edilen bir üründür. İçerisinde Demirhindi başta olmak üzere, karanfil, tarçın, zencefil, havlucan, kebabiye, zencefil, zerdeçal, kişniş tarzı bitkilerden elde edilen ve bunlara ilaveten kullanılan bitkilerden elde edilen bir şerbettir. Tamamen doğal ürünlerden elde edilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı