REKLAMI GEÇ

Çakan’dan Denizlililer de Suriye’de savaşıyor iddiası

Çakan’dan Denizlililer de Suriye’de savaşıyor iddiası

Denizlihaber.com’dan Burak Coşkun’un konuşmayı başardığı IŞİD emiri olduğu öne sürülen ama iddiaları kabul etmeyen Emrah Çakan, Suriye’nin Buruma bölgesinde 7 Denizlilinin de İslami Cihat için savaştığını hatta bunlardan 3’ünün yaşamını yitirdiğini öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2015 Cuma, 11:44

Suriye’de Esad güçleri tarafından gerçekleştirilen bombardımanda yaralandıktan sonra Türkiye’ye getirilen ve ilk tedavi Antakya’da gerçekleştirilen Emrah Çakan’ın Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü’ndeki odasında yaptığımız röportajda bomba iddiayı gündeme taşıyoruz.

Çakan’ın muhabirimiz Burak Coşkun’a yaptığı açıklamaların ikinci bölümü Denizli’yi yakından ilgilendiriyor. Keza Çakan’ın iddialarından biri de Türkiye’den çok sayıda gönüllünün orada savaştığı yönünde.

Dicle Haber Ajansı’nın Suriye’de bulunan Buruma bölgesinin IŞİD Emiri yani sorumlu komutanı olduğunu öne sürdüğü ancak IŞİD ile bağlantısı olmadığını dile getiren Çakan, ismini sakladığı ve İslami Cihat için savaştığını öne sürdüğü örgütün içinde Türkiye’nin dört bir yanından T.C. vatandaşlarının da savaştığını iddia etti.

Özgür Suriye Ordusu, El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra, Hizbullah’ın Suriye kolu Hizbul Tahrir ve PKK’nın Suriye uzantısı YPG güçlerinin yanı sıra IŞİD güçlerinin zaman zaman birbirleriyle zaman zaman da Esat güçlerine karşı savaştığı Suriye’de bu yapılardan hangisine ait olduğunu söylemek istemeyen Çakan, birlikte savaştığı insanlar arasında Denizlililerin de olduğunu önü sürdü.

Buruma’da 7 Denizlili cihat savaşçısının olduğunu öne süren Çakan iddiasını bir adım daha ileri götürüp Denizlilerin 4’ünün çatışmalarda hayatını yitirdiğini söyledi. Ölenlerin Şam’da toprağa verildiğini de öne süren Çakan, ancak ölen 2 Denizlili gencin ailesinin cenazeleri Denizli’ye getirmek için uğraştığını iddia etti.

İsmini sakladığı örgütün kurallarına göre Şam’ın İslam alemi için kutsal toprak olarak sayıldığı ve bu nedenle cenazelerin Şam’a defnedilmesi hakkında kesin hükümlerinin olduğunu ileri süren Çakan, “Kaybettiğimiz arkadaşları bu nedenle Denizli’ye gönderemeyiz. Onlar İslam uğruna şehit düşmüş neferler olarak kutsal topraklarda kalacaklar” dedi.

Öte yandan Emrah Çakan’ın Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gördüğü oda, Denizlihaber.com’un özel röportajını yayınmasının ardından güvenlik çemberi altına alındı. Hastanenin özel güvenlik görevlileri hem Çakan’ın bulunduğu katta hem de bina girişinde kontrolleri sıklaştırdı. Özellikle gazetecilerin binaya girişine izin verilmiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı