REKLAMI GEÇ

LİVANELİ’NİN GÖNÜL BORCU

LİVANELİ’NİN GÖNÜL BORCU

Uzun bir aranın ardından Denizlili hayranlarıyla buluşan Livaneli, yıllar önce ilk kez sahneye Denizlili sanatçı Özay Gönlüm’ün yanında çıktığını söyledi ve vokalisti Elçin Bulut’un bir Denizlili olduğunu anımsatıp, müzik yönetmenliğini yaptığı albümünün yakında piyasaya sürüleceği müjdesini verdi.

/ DENİZLİHABER / 2 Ekim 2010 Cumartesi, 17:28

Zülfü Livaneli, 13 yıl aranın ardından Açık Hava Tiyatrosu’nda Denizlili hayranlarıyla buluştu. Hayranlarının yoğun ilgi gösterdiği konserde geçmişten günümüze sevilen şarkılarını seslendiren Livaneli, Denizlililere unutulmaz bir gece yaşattı. Edebiyat ve siyaset dünyasında da önemli çalışmaları bulunan Livaneli’nin sevenleriyle birlikte seslendirdiği şarkılardaki performansı kadar, şarkı aralarında Denizli’nin hayatındaki önemine ilişkin yaptığı sürpriz açıklamalar da geceye damgasını vurdu.

LİVANELİ’DEN HAYIR TEŞEKKÜRÜ
Livaneli, sözlerine Denizli’yi çok özlediğini söyleyerek başladı. Saat 21.30’da hayranlarının karşısına çıkan ünlü sanatçı, önce Denizli’ye kendisine gösterdiği yoğun ilgi için teşekkür etti. 13 yıl aranın ardından önemli bir sürecin kutlaması niteliğinde Denizlilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu aktaran Livaneli, “Bu konserimiz, Denizli’nin aydınlık, dik, Atatürkçü duruş sergileyen insanlarının referandum sonuçlarına yönelik kutlaması niteliğinde olsun. Sizlerle gurur duyuyorum. Ege’yi bu yüzden seviyorum” diye konuştu. Livaneli’nin bu sözleri hayranları tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

SAHNEYE İLK KEZ BİR DENİZLİLİNİN YANINDA ÇIKMIŞ
Livaneli, sahneye ilk kez bir Denizlilinin yanında çıktığını açıkladı. Denizli’nin hayatında önemli bir yeri olduğunu da söyleyen ünlü sanatçı, “Babam ilkokul yıllarımda doğum günü hediyesi olarak bana bir bisiklet almayı düşünüyordu. Bisikleti alacağı gün, bir trafik kazasına tanık olmuş. Bisikletli bir çocuğa kamyon çarpmış. Bisiklet yerine bir saz alıp geldi. O yıllar Türkiye’de köylerin dışında kimse saz çalmazdı. Babamın da teşvikiyle saz çalmaya başladım. Bir gün Ankara’da Emek Caddesi üzerinde bir dükkânın önünden geçerken içeriden saz sesinin geldiğini duydum. İçeri girdim. Üç kişi vardı. Saz çalıyorlardı. ‘Ben de çalıyorum’ dedim. Giyimime kuşamıma bakıp inanmadılar. Hele hele babamın Yargıtay üyesi olduğunu söyleyince gülüştüler. Biri elindeki sazı uzatıp ‘çal bakalım’ dedi. Ben de bir iki parça çaldım. Beğendiler. Onlardan biriyle bir süre sonra -daha sonra yanan- yazlık sinemada ilk kez sahneye çıktım. Bir süre yanında çaldım. Müziğe atılmamda büyük yeri vardır. O Özay Gönlüm’dü” diye konuştu.

ÖZEL HAYATINDA BİR BAŞKA DENİZLİLİ
1993 yılında katledilinceye kadar Uğur Mumcu’nun en yakın dostlarından biri olduğunu dile getiren Livaneli, Mumcu’yu da “Yiğidim Aslanım” isimli şarkısıyla andı. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında çok uzun yıllar birçok anıyı paylaştığını ve ailecek görüştüklerini de dile getiren Livaneli’nin hayatında aslında Mumcu dostluğu nedeniyle bir Denizlilinin daha önemli bir yeri olduğunu söyledi. Bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Mumcu’nun şimdi CHP’den milletvekilliği yapan eşi Gürdal Mumcu da bir Denizlili.

LİVANELİ’NİN DENİZLİ’YE BÜYÜK SÜRPRİZİ
Livaneli konserinin en ilginç sürprizi ise ünlü sanatçının vokalistini tanıtması sırasında yaşandı. Denizli konserinde kendisine vokal yapan Elçin Bulut’un, son filmi Veda’da müzik danışmanlığı yaptığını ve filmin bir sahnesinde ise “Fırtına Selanik” isimli şarkıyı seslendirdiğini söyleyen Livaneli, Bulut’un Denizlili olduğunu açıkladı. “Ege’ye Sevdalandık” isimli solo albümüyle yakında müzikseverlerin karşısına çıkacak olan Elçin Bulut’un bir akademisyen olduğunu da belirten Livaneli, genç sanatçıyla albümüne verdiği “Ege” adlı şarkısını da birlikte seslendirdi.

AİLESİ DENİZLİ’DE YAŞIYOR
Bahçeşehir Üniversitesi’nde İngilizce Bölümü’nde öğretim üyeliği yapan 29 yaşındaki Elçin Bulut, profesyonel müzik yaşamında yeni ancak ilk sahne deneyimi üniversite yıllarına dayanıyor. Hacettepe’de okuduğu yıllar THM korusunda görev alan, üniversite sonrası ise 3 yıl boyunca Ankara’da Grup Ilgın’la sahne alan Bulut, bir Livaneli hayranı. Denizli’de yaşayan emekli öğretmen çift anne-babası Mehmet ve Nermin Bulut çiftinin kendisini Livaneli türküleriyle uyuttuğunu dile getiren Elçin Bulut, birkaç yıl önce ses kayıtlarını Zülfü Livaneli’ye gönderdiğini ve Livaneli ile o sayede tanıştıklarını söyledi.

ALBÜM HAFTAYA PİYASADA
Mart ayında stüdyo çalışmalarına başladıkları “Ege’ye Sevdalandık” isimli ilk albümünün aranjmanını Ferhat Livaneli’nin yaptığını dile getiren Bulut, Zülfü Livaneli’nin de ilk kez kendi albümünde müzik yönetmenliği yaptığını söyledi. 10 parçadan oluşan albümde 8 Ege türküsünün yanı sıra Livaneli’nin son bestesi “Ege” isimli bir şarkı ile “Livaneli’ye teşekkür” niteliğinde yine Bulut’un seslendirdiği bir parça daha yer alıyor. Bulut, Ekim ortasına kadar piyasaya sunulacak albümdeki Livaneli parçası “Ege” için klip çalışmalarına başladıklarını duyurdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı