REKLAMI GEÇ

Coşkun Önen’i ölümünün 11’nci yılında saygıyla anıyoruz

30 Haziran 2021 Çarşamba

Denizli’deki siyah beyaz fotoğrafların neredeyse tamamında eser sahibi ya da arşivci olarak imzası bulunan diş hekimi ve fotoğraf sanatçısı Coşkun Önen, bundan 11 yıl önce 2010’da aramızdan ayrıldı.

Coşkun Önen, Cumhuriyet’in ilk yıllarında, 1934’de Denizli’de doğdu. 1958’de mezun olan Önen, Denizli’de kesintisiz 30 yıldan fazla diş hekimliği yaptı.

Fotoğrafa büyük ilgi duyan ve yurt dışından getirttiği fotoğraf makinesi ile Denizli’de arşivlik fotoğraflar çekti. Sahipsiz fotoğrafları restore ederek arşivine aldı ve kaybolmaktan kurtardı. Fotoğraflarını bir kitapta toplayarak ölümsüzleştiren Önen, 2010 yılında aramızdan ayrıldı.

Geride Denizli’ye bir hafıza bırakan adam olarak tarihe geçen Önen’i, bugün gülen yüzü, hoş sohbeti ile bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Onu tanıyanlar, resmi törenler ya da toplumsal etkinliklerde boynundaki aynalı-körüklü fotoğraf makinesi ve gülen yüzü ile hep hatırlayacaklar.

MASANIN KONUKLARI AĞIR
Aslen Denizlili olan sinema ve tiyatro sanatçısı Settar Tanrıöğen Coşkun Önen ile bir masada buluşmuş… Colossaea Otel’deki bir gecede, önemli konukların olduğu masada sohbetin keyifli olduğu yüzlerdeki ifadeden belli…

İKİ DENİZLİ SEVDALISI BİR ARADA
Denizli ile ilgili araştırmaları ve yazıları ile tanınan Yazar ve Gazeteci Hüseyin Gökçe, Denizli Ticaret Odası’nın özel bir etkinliğinde buluşuyor ve ortaya bu kare çıkıyor…

VALİ BEYLE SOHBET
Denizli’nin ismi hafızalarda kalan valilerinden Münir Güney ile diş hekimi ve fotoğraf sanatçısı Coşkun Önen sohbette…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı