REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

27 Ağustos 2014 Çarşamba

“Zaman zaman” diyor ya Fikret Kızılok, o sevilen ve dillerden düşmeyen şarkısında… Biz de zaman zaman eskilere, epey eskilere gidiyor, geçmişe ayna tutuyor, “kim bunlar?” sorgulamasını yaptırmaya çalışıyoruz. Bu hafta da öyle… Kimler yok ki…

ic-3

ÖZAL VE TIKIROĞLU
Turgut Özal, ANAP’ı kurduğunda dört eğilimi bir araya getirdiğini söylerdi hep. Ama bu dört eğilimin içinde eski DP ve AP’liler daha çoktu. Bunlardan birisi de 1984-1989 döneminde Denizli Belediye Başkanlığı yapan Ziya Tıkıroğlu’ydu. Belediye Başkanlığı makamında çekilen bu fotoğraf karesinde yer alan Hulki Cevizoğlu ve Ömer Yurtseven de medyanın genç temsilcileri olarak Özal’ın gezisini takip ediyor.

ic-4

BU KAREDEN EKSİLENLER VAR…
Bu fotoğraf, Denizli iş dünyası için düzenlenen bir ödül töreninden. Ön sıradakiler kısa bir süre önce vefat eden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz (solda) vehemen yanında bir dönem TOBB Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ahmet Kurşun (vefat etti). Arka sıradakiler ise (soldan sağa) Hulusi Büyükkalaycı (vefat etti), Orman Mühendisi A. Gündüz Bayrak, Durmuş Ali Çoban (vefat etti) ve Kazım Arslan.

ic-5

KİM BUNLAR?
İki kardeş, ne de güzel gülümsüyorlar değil mi? Şimdi büyüdüler maşallah… Umut Semercialbaz, iş hayatına bile atıldı, Laodikya Maden Seramik Tekstil Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nde yönetici olarak çalışıyor. Gamze Semercialbaz da aynı şirkette görev yapıyor.

ic-6
BU ŞENLİK UNUTULDU ARTIK
Denizli’de bir dönem Yörük Türkmen Vakfı (YÖRTÜRK) Şubesi’nce şenlikler düzenlenirdi. Adına da “Yörük Şenliği” denilir, yaylaya çıkılır, kurulan kıl çadırlarda konaklanılır, cirit gösterileri nefes keserdi. İbrahim Cinkaya ve Ali Akça, bu organizasyonların düzenlenmesine öncülük eden işadamlarıydı. Sonra unutulmaya yüz tuttu bu Yörük Şenliği. Bu fotoğraf karesi o yıllardan bir kesit. Yer alanlar ise (soldan sağa) Merhum İsmail Hakkı Ekmekçioğlu, dönemin TEDAŞ İl Müdürü Mustafa Korkmaz, İbrahim Cinkaya ve Mehmet Gökçe…

_________________________________________________

_________________________________________________

ic-7

NASIL KOLTUK AMA…
Denizli’nin kıdemli müteahhitlerinden İşadamı Dede Vural, keyfine düşkündür. Yakaladığı fırsatı kaçırmaz. Kanıtı da bu fotoğraf. Telefon görüşmesi için sessiz bir alan ararken burayı bulan ve kocaman koltuğu gören Dede Vural, konuşmasını “dokunmayın bana” havasında yaptı. Dede Vural’a bu fotoğraftaki gibi hayatının bundan sonraki kısmında da keyifli ve rahat bir yaşam diliyoruz.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı