REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

7 Aralık 2016 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-07-12-2016-h

Denizli’de yaşama dair geçmişten günümüze kesitler aktarmayı sürdürüyoruz. İşte bu haftaki yolculuğun fotoğrafları…

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-07-12-2016-62
BAŞKAN ÇALIŞIYOR
Bu fotoğraf karesiyle 1970’li yıllara gidiyoruz. Dönemin Denizli Belediye Başkanı Hasan Gönüllü, ünlü 42’nci madde uygulaması kapsamında bugün kentin ana arterlerini oluşturan caddelerin açılışı için hummalı bir çalışma içinde. Makamında oturmak yerine sahada olmayı seven Gönüllü, çalışmaları denetlerken…

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-07-12-2016-8
3 DOST AYNI KAREDE
Denizli’de mesleki çalışmaları yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında da görev alan Mehmet Salih Basmacı ( solda), yıllarca İnşaat Mühendisleri Odası Şubesi’nde başkanlık yaptı. Başkanı olduğu odanın bir gecesinde Mehmet Salih Basmacı, eşi Mehpare Basmacı, yakın dostları Veli Yıldırım, Abdullah Şavklı’yı eşleriyle birlikte pistte yakalayınca anılarda kalan bu fotoğraf çektik.

 

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-07-12-2016-19
ONLAR BİR EKİPTİ
Denizli Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü personeli ekip ruhunun en güzel yaşatıldığı birimlerden birisiydi. Ayrıca bir gelenek de oluşmuştu, müdür emekli olduğunda koltuğuna dışarıdan değil birimden biri otururdu. Bu fotoğraf karesiyle 1970’li yılların müdürü Hüseyin Keskiner ve ekibinin bir kez daha anıyoruz.

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-07-12-2016-1
GURMELİK YAPIYORLAR
Denizli’de hem iş hem des por camiasının tanınan isimlerinden Arif Gören, katıldığı bir davette eşiyle birlikte mönüde yer alanların tadına baktılar önce. “Ne yapıyorsunuz?” diye sorunlara da “dostlar adına gurmelik görevi bize düştü” yanıtını verdiler.

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-07-12-2016-57
HÜSAMETTİN BEY’İN BİR EMEK YILLARI
Denizlili gurbetçiler 1970’li yıllarda küçük birikimlerini memleket kalkınması katkı olsun diye Denizli’deki çok ortaklı şirketlere yatırmışlardı. Güzel başlayan bu girişim maalesef yıllar içinde hüsranla sonuçlandı. O yılların gözde şirketlerinden birisi de televizyon ve telefon santrali üretimiyle sektöre iddialı giren Bir Emek idi. Hüsamettin Ataman da o şirketin üst düzey yöneticilerindendi…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı