REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ

17 Eylül 2014 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-nostalji-fotograflar-cengiz-akhisar-h

Arkadaşlar, dostlar ve onlarla yapılan doyumsuz sohbetler. Hepsi birer anı oluyor zaman içinde, tıpkı bu fotoğraf karelerindeki gibi…

ic-4

AYAKÜSTÜ SOHBET
Denizli iş dünyasının önde gelen isimleri bir araya gelmiş, ayaküstü sohbetle gelişmeleri ve günü değerlendiriyor. Fotoğraftakiler; sol başta Abalıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, hemen yanında çelik tencere ve mutfak eşyası üretiminde Türkiye devi olan Emsan’ın kurucusu Doğan Demircioğlu…Sağ başta DOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Abalıoğlu ve yanında uzun yıllar Denizli Basma Boya’da yöneticilik yapan Hasan Ergür var.

ic-8

O FABRİKADAN KALAN FOTOĞRAF
İşadamı Ali Baysal, Göveçlik İplik Fabrikası ve otomobil farı üreten Ofas başta olmak üzere, kurduğu tesislerle Denizli sanayisine yıllarca katma değer sağladı, istihdam yarattı. Başkanlığını yaptığı Denizlispor’a da yıllarca destek verdi. Oğul Mustafa Baysal da o yıllarda yönetici olarak hep babasının yanındaydı. Bu fotoğraf da şimdilerde bir kargo firmasının faaliyet gösterdiği Ofas Ampul Fabrikası’ndan… Çalışmaya kısa bir ara veren Mustafa Baysal, tesisin bahçesindeki kamelyada dinleniyor.

ic-9

İYİ DOSTTULAR
Gazeteci merhum Kemal Tartılacı (solda), Denizli Gazetesi’nde hiciv yazıları yazmanın yanı sıra uzun yıllar Günaydın Gazetesi’ne haber servisi yaptı. Yanında ise bir dönem Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü yapan ve Milliyetçi Cephe (MC) Hükümeti’nce görevden alınan, şimdilerde ise hukukçu olarak çalışma hayatını sürdüren Ergül Aykol var. İkili iyi bir dosttu, bunu sağlayanlardan birisi de Aykol’un aynı zamanda yazmayı da sevmesiydi.

ic-13

İSMET ABİ, DÜĞÜN İÇİN GELDİ
Bir dönem Türk siyasetinin önemli isimlerinden olan ve Süleyman Demirel’in yanından hiç ayrılmayan İsmet Sezgin’in yaşamında Denizli’nin ayrı bir yeri vardır. Siyasetin İsmet Abisi, çalışma hayatına Emlak Kredi Bankası Denizli Şubesi’nde başladı. 1952 – 1955 döneminde DP Denizli İl İdare Kurulu’nda görev aldı. Devam eden yıllarda siyasette sürekli yükselen Sezgin, iş ve siyasete başlama noktası olan Denizli’den ne zaman bir davet alsa koşarak geldi. Bunlardan birisi de Gamateks’in sahibi Osman Aydınlı’nın (sağda) oğlunun düğün töreniydi. Sezgin’i karşılayan diğer isim ise Erdal Gür’dü.

ic-16

ARKADAŞLARIN BULUŞMASI
İş dünyasının genç temsilcileri Fehmi Urganlıoğlu, Serdar Kalaycıoğlu ve Ceyhan Çıvgın ile eşleri, bir araya gelmiş özlem gideriyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı