REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ

4 Mart 2020 Çarşamba

Tarihte yolculuğumuz devam ediyor. Bu hafta yine birbirinden özel kareler ve hikayeleri ile birlikteyiz.

REKORTMEN VALİ PİKNİK HAZIRLIĞINDA
Valiler, sık sık görev yeri değişiklikleri ile bilinir. Neredeyse her yıl valiler kararnamesi yayınlanır ve kentlerin yöneticileri farklı illere atanır. Denizli, uzun süre bu değişimlerin dışında kalan illerden biri oldu. Vali Yusuf Ziya Göksu, Denizli’de en uzun süre valilik yapan isim olarak dikkat çekti.

17 Nisan 1996’da Denizli Valisi olarak görev yapan Yusuf Ziya Göksu, kısa süre içinde “bizden biri” haline geldi, hem bürokratlar, hem de siyasiler ile uyumlu çalışmaları ile dikkat çekti.

Bu özelliği Yusuf Ziya Göksu’ya Denizli’de en uzun süre görev yapan vali ünvanını da kazandırdı. Vali Göksu, İzmir Valisi olarak atandığı 30 ocak 2003 tarihine kadar aralıksız 7 yıl Denizli valiliği görevinde bulundu.

Vali Göksu, 1998 yılında Honaz Milli Parkı’na yaptığı gezi sırasında kısa bir mola verdi. Honaz’da ormanlık alanda planlanan piknik için hummalı bir hazırlığa giren Vali Yusuf Ziya Göksu’ya Zekai Zeytinci ve Fikret Kocaman da eşlik etti


KENTLEŞME VE SANAYİ SÜRECİNDE DENİZLİ PANELİ
Denizli’de etkili sivil toplum kuruluşlarından biri olan Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD), kent yaşamına ilişkin önemli bir buluşmaya imza attı. Kentleşme ve Sanayileşme Sürecinde Denizli, Muhtemel Problemler ve çözüm yolları paneline dönemin milletvekilleri, belediye başkanı ve oda başkanları katıldı.

1996 yılında düzenlene panele konuşmacı olarak milletvekilleri M. Kemal Aykurt, Hasan Korkmazcan, Haluk Müftüler, Mehmet Gözlükaya ve Hilmi Develi, Denizli Belediye Başkanı Ali Marım, DEGİAD Başkanı Bekir Urganlıoğlu ile Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu katıldı.


DTO’DA KOKTEYL
Denizli Ticaret Odası’nda düzenlenen kokteylde, oda yöneticileri ile üyeler bir araya geldi. DTO Genel Sektereti Ali Rıza Çetin, Ar-Ge Şefi Emre Tuncer, İç Ticaret Şefi M. Serkan Kayan, emekli memurlar Haydar Mican ve Naim Karaduman kokteylde ayak üstü sohbet ediyorlar.


ÖDÜLLER HİSARCIKLIOĞLU’NDAN
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Denizli ekonomisine yön veren iş adamlarının başarılarının ödüllendirildiği törene katıldı. Mehmet Rabuş, Zafer Katrancı ve Ali Atlamaz ödüllerini Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı.


GAZETECİLERİN DÜĞÜN HATIRASI
Kemal Tartılacı ile Erol Özbal, Denizli’nin bir dönemine damgalarını vuran önemli gazetecilerdi. Uzun süre önce rahmetli olan Kemal Tartılacı ile emeklilik hayatı yaşayan Erol Özbal, yıllar önce Sümerbank Düğün Salonu’nda katıldıkları bir düğünde bu pozu verdiler. Karede, Kemal Tartılacı, eşi Bahriye Tartılacı, oğlu Osman Tartılacı ile Gülümser-Erol Özbal çifti yer aldı.

Yorumlar

FİKRET KOCAMAN   -  Bağlantı 4 Mart 2020, 10:30

Sayın Valim Yusuf Ziya Göksunun gayretleri ile ilk önce karar verilen daha sonra Bakanlık tarafından izin verilmeyen KAYAK MRK.yer tesbiti sırasında yapılan piknik teki bu güzel fotolar için Sevgili CENGİZ AKHİSAR’a teşekkürler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı