REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ

1 Nisan 2020 Çarşamba

Geçmiş Zaman Olur Ki diyerek çıktığımız yolculuğun bu durağında konuğumuz, Denizli basının önemli isimlerinden Kemal Tartılacı. Tartılacı’yı ölümünün 24. yılında özlemle anıyoruz.


NÜKTEDAN BİR KİŞİLİĞİ, ÇOK ÖZEL FIKRALARI VARDI
Denizli’nin en önemli gazetecilerinden biriydi rahmetli Kemal Tartılacı. Uzun yıllar boyunca Denizli’de ulusal ve yerel basında görev yaptı. Bir dönem büyük ses getiren güldürü dergileri ve yerel gazetelerde takma isimlerle yazdığı köşe yazıları ile önemli başarılara imza atan Tartılacı, 1988 yılında Anadolu Basını dalında Ankara Gazeteciler Cemiyeti büyük jürisi tarafından yılın en başarılı gazetecisi seçilmişti.

Tartılacı, 13 yıllık bir araştırma sonucu ortaya çıkardığı “Ben Denizlili isem” adlı eserinde, Denizli ağzının en güzel örneklerini sunmuştu.

Denizli Sanatsevenler Derneği başkanlığı da yapmış olan Kemal Tartılacı, 30 Mart 1996’da hayata gözlerini yumdu.


TARTILACI AİLESİ BİR ARADA
Tartılacı Ailesi bir arada. Feryal-Osman Tartılacı, Bahriye-Kemal Tartılacı, Çiğdem-Asım Demirtaş ve Filiz-Şinasi Uçar geleceğe bu anlamlı kareyi bıraktı. Fotoğrağta yer alan iki minik ise Asım Demirtaş’ın çocukları Rukiye ve Nasuh.


DENİZLİ BASININ DUAYENLERİ
Bu kare geleceğe bırakılan önemli anılardan biri. Denizli basınına büyük emekler veren Erol Özbal, Fahri Karaca ve Kemal Tartılacı, katıldıkları bir etkinlikte beraberler.


SAKIZCILAR’DA KEYİF
Sakızcılar’da bulunan balık çiftliğinde keyifli bir gün. Bahriye-Kemal Tartılcı çifti ile Ayşe-Cengiz Akhisar çifti eğlenceli bir gün geçirdi, ailelerine vakit ayırdı. Akhisar Çiftinin çocukları Engin ve Çağlar o günün en mutlularıydı.

BAŞKAN İLE FİKİR ALIŞVERİŞİ
Kemal Tartılacı, bir dönem Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Sorumluluğu görevini de yaptı. Dönemin Belediye Başkanı Nihat Yalaz ile çalışan Tartılacı, başkan ile değerlendirmeler yapıyor.

Yorumlar

Nazan Nazik Başaraner   -  Bağlantı 1 Nisan 2020, 19:12

Her zaman neşe saçardı…En sıkıntılı zamanda bile gülümsetmeyi başarırdı.. Onu tanımak, onunla büyümek bana çok şey kazandırdı.. Onu hep özlüyorum..

Umut TARTILACI YELERÇİFCİ   -  Bağlantı 1 Nisan 2020, 16:22

Kemal TARTILACI başarılı ve sevilen bir gazeteci olmanın yanısıra muhteşem bir büyükbaba idi.Sevgisini ve ilgisini her zaman gösterirdi.Sürekli okuyan ve yazan biri olarak torunlarına da çok güzel bir örnek ve gurur kaynağı olmuştur.Onu çok özlüyorum

ERSAN TUNCER   -  Bağlantı 1 Nisan 2020, 15:18

Allah rahmet etsin.

mustafa gazalcı   -  Bağlantı 1 Nisan 2020, 12:32

Kemal Tartılacı sevip saydığım bir dostumdu. Kendisini saygıyla sevgiyle anıyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı