REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ

17 Haziran 2020 Çarşamba


Geçmiş Zaman Olur Ki’de yine önemli bir duraktayız. Bu hafta birbirinden özel konuklarımız var. Bunların en özellerinden biri de Denizli’yi tatlıda marka haline getiren Şerif Helvacı.


DENİZLİ’Yİ TATLIDA MARKA YAPAN ADAM: ŞERİF HELVACI
Denizli denilince akla ilk gelen markalardan biridir Hacı Şerif. 1938 yılında Babadağ’da başlayan lezzet yolculukları şimdilerde ülke sınırlarını aştı. Ülkenin dört bir yanında hizmet veren Hacı Şerif’in kurucusu, lezzetin öncüsü ise Şerif Helvacı.

1938 yılında işletmenin temellerini babası Mehmet Tevfik Helvacı ile Babadağ’da atan Şerif Helvacı, 1950’li yıllarda da ilçeden çıkıp, Denizli’ye uzandı. Oğulları Mithat ve Necip Helvacı’nın da baba mesleğini devam ettirme kararları ile işletmeyi büyütme çabaları yıllarca devam etti.

Şerif Helvacı, 87 yaşında hayatını kaybettiği 2012 yılına kadar hep sistemin içinde yer aldı, babasından aldığı bayrağı oğullarına, ardından da torunu Yunus Helvacı’ya devretti.


HONAZ İLÇE OLDU
Denizli’nin en yakın ilçelerinden biridir Honaz. 19 Haziran 1987’de ilçe statüsü kazanan Honaz’da sevinç görülmeye değerdi. Honaz’ın ilçe oluşunun müjdesini vermeye gelen Bakan Hüsnü Doğan, Vali Necati Bilican, Denizli Başkanı Ziya Tıkıroğlu, Honaz Belediye Başkanı Mevlüt Tüfekçi ve İsmail Şengün tarafından karşılandı.


İŞ ADAMLARI YORGUNLUK ATIYOR
Denizli’nin önemli isimleri Hasan Çöllü ve eşi Saime Çöllü, İsmail Akgün ve eşi Ayten Akgün, Musa Kazım Manasır, Bedai Sivri ve Sacit Sivri, Pamukkale Koru Motel’de bir araya geldi.


EFSANE BAŞKAN DOSTLARIYLA
Denizlispor’un efsane başkanı Ali İpek, dostları tüccar Mehmet Ege ve Güray Karapınar ile bir arada. Başkan İpek ve dostları hem yorgunluk attı, hem de keyifli bir gün geçirdi.


İKİ ESKİ DOST BİR ARADA
İşadamı Raşit Karakurt ve Metin Dartar, iki eski dost bir araya geldi, aynı karede buluştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı