REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ

9 Eylül 2020 Çarşamba

Denizli’den bir vali geçti. Sıra dışı kişiliği, alışık olmadığımız bürokratik bakış açısı ile halkın “Süper Vali” olarak adlandırdığı Recep Yazıcıoğlu, Denizli valiliği yaptığı sırada geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Tokat’a vali olduğunda en genç vali unvanının sahibi olmuştu Recep Yazıcıoğlu. Sıra dışı kimliği ile önce siyasetin uzak durduğu, ardından da peşinden koşulan adam haline gelen Recep Yazıcıoğlu, Erzincan’da efsane oldu, Denizli’de de bu özelliğini sürdürdü.

Denizli’de 8 ay gibi kısa bir süre valilik yapmasına rağmen tüm halkın sevgilisi haline gelen Recep Yazıcıoğlu, ardından silinmeyecek izler bıraktı.

RECEP YAZICIOĞLU KİMDİR?
Recep Yazıcıoğlu, 2 Haziran 1948 yılında Trabzon, Köprübaşı’nda doğdu. Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli eski valisi olan Recep Yazıcıoğlu, kişiliği ve görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı nedeniyle, Süper Vali olarak anıldı.

EĞİTİM HAYATI VE İLK ÇALIŞMA YILLARI
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamladıktan sonra 1968’de Aydın’a maiyet memuru olarak atandı. 1971-1984 yılları arasında sırasıyla Kalkandere, Bahçe, Hamur, Ayvacık, Kırıkhan, Alaca, Akçakoca ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulundu. 1975 yılında da asteğmen olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığında askerlik görevini tamamladı.

1984 yılında 36 yaşında en genç vali olarak Tokat Valiliği’ne atanan Recep Yazıcıoğlu 14 Ağustos 1989’da Aydın Valisi olarak göreve başladı. 19 Ağustos 1991 tarihinde Erzincan Valiliği’ne, 26 Eylül 1999’da Merkez Valiliği’ne, 30 Ocak 2003’te de Denizli Valiliği’ne getirildi.

HALKIN SEVDİĞİ VALİ OLDU
Sistemin işleyişine sık sık ağır eleştiriler getiren Yazıcıoğlu halkın sistemin içerisinde olmadığını bundan dolayı bürokrasinin hantallaştığı ve bu yüzden yerinden yönetim sisteminin uygulanması gerektiğini dile getirmiştir.

Recep Yazıcıoğlu Tokat Valiliği sırasında torba bütçe uygulaması ile Cumhuriyetten bu yana yapılan dersliklerden daha fazla derslik kazandırmıştır.

Vali Yazıcıoğlu Erzincan Valiliği sırasında doğa sporları ile uğraşmış ve yörenin doğa sporları turizmine açılmasına katkı sağlamıştır. Doğa sporlarına özellikle rafting’e olan ilgi ve katkısı Denizli Valiliği sırasında da devam etmiştir.

HAYATINI NASIL KAYBETTİ?
2 Eylül 2003’te Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Mahallesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucunda olaydan 2 gün sonra bitkisel hayata girerek 8 Eylül 2003 tarihinde hayatını kaybetti. Cenazesi Aydın’ın Söke ilçesinde 10 Eylül 2003’te toprağa verildi.

Yorumlar

zeynep   -  Bağlantı 10 Eylül 2020, 08:31

Allah rahmet etsin inşaallah

SELAHATTİN YILMAZI   -  Bağlantı 9 Eylül 2020, 16:27

RABBİM Mekanını Cennet eylesin İNŞAALLAH
Mükemmel şahsiyat değerli insan tarifsiz bir kişilikti
Yeni yetişen nesillere daima örnek olması ve daha nice YAZICIOĞLU ların yetişmesi dileklerimle

soru yorum   -  Bağlantı 9 Eylül 2020, 11:39

ALLAH RAHMET ETSİN, KENDİSİ ‘ TAM BİR KUVVA-İ MİLLİYECİ VE TAM BİR VATANSEVER ‘ di. SAYGI, RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı