REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

18 Şubat 2015 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-nostalji-anilar-fotograflar-mazi-cengiz-akhisar-h

Bir dönem Denizli’de görev yapan valiler ile siyaset ve iş dünyasından fotoğraflarla geçmişe yolculuğu bu hafta da sürdürüyoruz.

ic-5
KONSER ZAMANI
Vali Rıfat Kaplan, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’nın ardından, daha önce vali yardımcısı olarak görev yaptığı Denizli’ye vali olarak atandı. 13 Şubat 1984 – 1 Haziran 1985 tarihleri arasında görev yapan Vali Kaplan, iyi bir Türk Sanat Müziği dinleyicisiydi. Fırsat buldukça konserleri izleyen Kaplan, Dr. Mustafa Zeytindalı, Dr. Samim Gök ve eşleriyle birlikte sanatçı Kutlu Payaslı’nın Pamukkale Koru Motel’deki konserinde…

ic-2

SABANCI İLE RÖPORTAJ
Ömer Yurtseven, siyaset öncesi uzun yıllar Denizli’de gazecilik yaptı. Denizli ve Cumhuriyet gazetelerinde görev yapan Yurtseven, 1995’in Ramazan Bayramı’nda Denizli’ye gelen ünlü işadamı Sakıp Sabancı ile yakaladığı röportaj fırsatını kaçırmadı.

ic-3

SİYASET NOSTALJİSİ
1995 genel seçimi arefesinde bir televizyon programı. DEHA TV’de yayınlanan programda gazeteciler Engin Ünal, Bülent Öztürk ve Mustafa Kaya; konukları DYP’den milletvekili adayı olan Aslan Özsoy, DSP’den milletvekili adayı olan Halil Derici, SHP’den milletvekili adayı olan Kazım Arslan, FP’den milletvekili olan Ramazan Yenidede ve MHP’den milletvekili adayı olan Ali Keskin’i sorularıyla terlettiler.

ic-4

VALİ BEY TURDA
Denizli 3 Temmuz 1981 – 10 Şubat 1984 tarihleri arasında vali olarak görev yapan Vali Sami Sönmez, bir akşam vakti eşi Fikriye Hanım ve dönemin denizli Defterdarı Nihat Yalaz’ı (merhum) yanına alıp tura çıkmış. Bizi görünce de otomobilin camını açıp gülümseyerek bu pozu verdiler. Yalaz’ı rahmet, Sönmez’i ise özlemle anıyoruz.

ic-10

BEHÇET ÇOMAKOĞLU’NUN MUTLU GÜNÜ
Denizli Barosu’nın en uzun süre başkanlığını yapan duayen hukuk adamı Avukat Behçet Çomakoğlu’nun en mutlu günlerinden birisi. Kızı Gülçin ile Diş Hekimi Mehmet Çomut’un yaşamlarını birleştirdiği düğünden bu kare. Çomut çifti o günden gülümseyerek bakıyordu birbirine, bugün de öyle…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı