REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

25 Mart 2015 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-fotograflar-anilar-hatiralar-nostalji-cengiz-akhisar-hCengiz Akhisar’ın objektifinden yansıyan fotoğraf kareleriyle, sizleri bu hafta 1970’li yıllara kadar uzanan geçmiş zaman yolculuğuna çıkarıyoruz.

ic-1ARSAYI BAĞIŞLADI, TEMELE İLK HARCI KOYDU
Akkonak Mahallesi’ndeki Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu’nun bulunduğu arsayı hayırsever Dudu Kartal bağışladı. 1978 yılında yapımına başlanan eğitim kurumunun temeline ilk harcı da arsayı bağışlayan Dudu Kartal koydu. Eylül 1980’de ise birinci katı bitirilerek eğitim-öğretime açıldı. Binanın 2 ve 3. katları ise 1981 yılında yapıldı. 1994’te laboratuvar ve anasınıfı, 1998’de salon ve benzeri birimler oluşturuldu. Aynı yıl ikinci binası da tamamlanan eğitim kurumunun açalışı, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından yapıldı.

ic-3
DENİZLİ HEYETİ ALMELO’DA
Denizli’nin en eski kardeş şehridir Almelo. Hollanda’nın şirin kenti Almelo ile araya kesintiler girse de dostluk ve işbirliği hep devam etti, heyetler karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdi. İşte bunlardan birisi ve dönemin Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erboğa, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ali Çetin ve eşi Berrin Hanım, Almelo Belediye Başkanı ve eşi, Hülya-İsmail Hakkı Gerelioğlu bir arada. Yıl ise 1994…

ic-04
GÜLEN YÜZLER
Denizli iş dünyasının duayen isimlerinden Betonsu firmasının kurucusu Süleyman Çopur, bir davette eşi Yüksel Hanım ile birlikte görülüyor. Yüksel-Süleyman Çopur çifti, her zamanki gibi güler yüzlü. Yıllar öncesine ait bu fotoğraf karesiyle Süleyman Çopur’u bir kez daha rahmetle anıyoruz.

ic-4
ÇOK ESKİLERDEN BİR FOTOĞRAF
Hani Kayahan bir şarkısında “siyah beyaz film gibi” diyor ya, bu fotoğraf karesi de öyle. 1979 yılına ait bu fotoğrafta işadamı ve Denizlispor Kulübü yöneticisi Mehmet Ekizler, eşi Selma Hanım ve Ufuk Semercialbaz ile evli olan kız kardeşi Sezer Hanım ile birlikte görülüyor.

ic-18
İKİ ESKİ BAŞKAN
1966 yılında kurulan Denizlispor’da futbol tutkunu çok sayıda isim başkanlık ve yöneticilik yaptı. Kulübün yokluk çektiği yıllardaki başkanlarından birisi Dr. Ahmet Nesip Baban idi. Baban (sağda) 1966 yılında kulüp başkanlığına seçildi. Yeşil-siyahlı takımın başarısı için yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla epey ter döktü. Denizlispor’a yıllarca hizmet eden Necati Dalaman ise 1973-1974 yıllarında kulüp başkanlığı yaptı. Birçok yönetimde görev alan Dalaman, daha sonra bayrağı oğlu Turgut Dalaman’a devretti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı