REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ

9 Temmuz 2014 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-omur-ki-cengiz-akhisar-nostalji-h

Fotoğraf kareleriyle Denizli yaşamından kesitler sunmaya devam ediyoruz. Paylaştığımız fotoğraflarda yer alanların bazıları ebediyete göç etti. Hayatta olanlardan kimileri iş hayatına devam ederken, kimileri de köşesine çekildi. Bürokrat olarak bir dönem Denizli’ye hizmet verenler de artık emekliliğin keyfini çıkarıyor. Aramızdan ayrılanlara “mekanınız cennet olsun” diyor, hayatta olanlara da sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz.

ic-13

DENİZLİ’DE SADECE O KALDI
Önce fotoğraf karesindekileri (soldan sağa) sayalım. İşadamı Cafer Sadık Abalıoğlu, dönemin Denizli Belediye Başkanı Ali Marım, dönemin İl Müftüsü Hikmet Kutlu, halen AK Parti Milletvekili olan dönemin Denizli Valisi Oğuz Kağan Köksal, dönemin Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Veli Çiftçi, Veli Yar, dönemin İl Emniyet Müdürü İlhan Şener, işadamı Raşit Özkardeş.
Pamukkale Üniversitesi Eğitim Vakfı‘nın 1992 yılındaki toplantısına katılan bu gruptakilerden Cafer Sadık Abalıoğlu, Raşit Özkardeş ve İlhan Şener, hakkın rahmetine kavuştu. Denizli’den sonra Adana, Bursa ve İzmir valilikleri yapan Oğuz Kağan Köksal, artık siyasette ve AK Parti Milletvekili olarak görev yapıyor. Veli Çiftçi ve Hikmet Kutlu, tayinleri nedeniyle Denizli’den ayrıldılar. Denizli’de kalan tek isim ise eski başkan Ali Marım…

ic-14

RAHMETLE ANIYORUZ
Çok iyi dosttular. Bir dönem Denizli’de yayımlanan Şehir ve Yeni Haber gazetelerinin kurucularından olan Yaşar Akın (ortada) ile Aktan Mandıra’nın ortaklarından Suat Aktan (sol başta), hiç ayrılmazlardı desek abarı sayılmaz. Ancak, dostları ölüm ayırdı. Önce Yaşar Akın hakkın rahmetine kavuştu. Dört yıl önce de Suat Aktan vefat eti. Eski dostlara “mekanınız cennet olsun” diyor, Dentaş’da çalışan Ali Yazgan’a da (sağda) uzun ömürler diliyoruz.

ic-15

SİYASİ ADRESLER DEĞİŞTİ
Bir dönemin iktidar partisi DYP’nin Denizli’deki ağır topları bir arada. 2000 yılında Çamlık Nikah Salonu’nda çekilen bu fotoğrafın üzerinden 14 yıl geçti. Artık DYP siyasi tarihin sayfalarında kaldı. Fotoğraf karesindekilerden vefat edenler oldu. Kimileri de partinin kapanmasıyla savrulup başka adreslerde siyasete devam ediyor.

ic-18

DEVAMLILIĞIN ÖDÜLÜ BAŞARI BELGESİ
Denizli sanayisinin duayenleriydi onlar. Vefat eden Bekir Karakurt (sol başta) ve Sait Küçüker (sağdan ikinci) ile yıllarca Dentaş’ın genel müdürlüğünü yapan Turhan Ülkü (ortada gözlüklü) ve bir dönem çelik mutfak eşyalarına damgasını vuran Emsan’ın ortaklarından Çetin Demircioğlu (sağ başta), Rotary Kulübü’nün toplantısını neşe içinde izliyorlar. Onları bu denli neşelendiren ise toplantılara devamlılığın karşılığında aldıkları başarı belgesi.

ic-10

HER YERE BİRLİKTE…
Dost Tekstil’in sahibi Yılmaz Kasapoğlu, iş dışındaki gezilere “eşim olmadan çıkmam” diyenlerden. Yine dostlarla çıkılan bir gezi ve Yılmaz Kasapoğlu’nun yanında her zaman olduğu gibi Şenay Hanım.

 

Yorumlar

osman uğur aksoy   -  Bağlantı 9 Temmuz 2014, 19:21

sevgili cengiz abimiz,emeğine ve yüreğine sağlık .Denizlimize her konuda emeği geçen ve ilimizin bu günlerine katkısı olan kişileri bizlere tekrar hatırlatman ,aramızdan ayrılanlarada vefa örneği göstermeniz şahsımı son derece sevindirmiştir.çalışmalarınızı her zaman takdirle karşılıyor sizlerede sağlık ve afiyet diliyorum

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı