REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

28 Ekim 2015 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-28-10-2015-h

Geçmişe yolculuğumuz devam ediyor. Bu hafta sizleri yakın geçmişimize damga vuran siyasetçiler ve iş dünyasının önemli isimleriyle bir araya getiriyoruz.

foto-1

KEMAL DERVİŞ’Lİ YILLARDAN
Türkiye’de ekonomik kriz yılları… Kurtarıcı olarak ABD’den Kemal Derviş gönderildi. Hekes ona bel bağladı, o da Türkiye turuyla politikasını anlatmaya koyuldu. Geldiği illerden birisi de Denizli’ydi. Dönemin Denizli Valisi Yusuf Ziya Göksu, Sanayi Odası’nın eski Başkanı Abdülkadir Uslu, Ticaret Odası’nın eski Başkanı Nail Kalemci ve Ticaret Borsası’nın eski Başkanı İlter Panayır, bu gezide Derviş’in anlattıklarını can kulağıyla dinliyor.

foto-2

BİR ZAMANLAR PAPATYALAR VARDI
Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı ya da herkesin bildiği ismiyle Papatyalar… Turgut Özal ve ANAP’lı yılların en şaşalı dönemlerinde hayli sükseliydi Papatyalar. Çünkü başında Semra Özal vardı. Gittiği her yerde büyük itibar gören Semra Hanım, Denizli gezisinde de Denizli’deki Papatyalar ile programlar ve açılışlara katıldı. Fotoğraf karesinde vakfın Denizli Başkanı Sevgi Toksöz (solda), Semra Özal’a (sağda) plaket verirken. Dönemin Denizli Valisi Necati Bilican’ın eşi Nazan Hanım ise onları tüm dikkatiyle izliyor.

 

foto-3

SANATÇI, GAZETECİ, İŞADAMI BİR ARADA
Bu fotoğraf karesinde yer alanlar farklı mesleklerin temsilcileri. Gazeteci Abdülgaffar Nemutlu (solda), hemen yanında ünlü ressam Yaşar Çallı var. Karşılarındaki grupta ise (soldan sağa) Sanayi Odası eski Genel Sekreteri Can Başer, Sanayi Odası eski Başkanı Feridun Alpat ve Denizli Belediyesi eski Başkanı Ahmet Acar bulunuyor.

foto-10

İŞLERİ İÇİN ANKARA TURUNDALAR
Faruk Alyaz ve Hilmi Konyalıoğlu, çalışmalarında araştırmayı seven işadamlarındandır. Sıkça da geziye çıkarlar. İşte onlardan birisi… Bulundukları yer ise Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi…

foto-11

DOSTLAR BİR ARADA
Denizli Belediyesi esi Başkanı Ali Marım, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi eski Başkanı Salih Basmacı ve Denizli Belediyesi eski Meclis Üyesi Ali Mete bir davette aynı masayı paylaştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı