REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Şarkının nakaratında “Anılar, anılar, şimdi gözümde canlandılar” diyor ya sanatçı; biz de fotoğraf karelerine bakıp anıları canlandırıyoruz. İsimleri yad edip “kadim dostlar” diyoruz. Uzaklarda olanların da bu fotoğraflara bakıp anılarını tazelemelerine aracı olmaya çalışıyoruz. Zamanda yolculuğa hazırsanız başlıyoruz…

ic-1
ZAMANIN DERİNLİKLERİNDEN
Fotoğraf 1995 yılına ait. O yıl doğanlar bugün delikanlı çağında. Yok yok, yanlış anlaşılmasın… Ali Yavuzçehre’ye “yaşlandın” demek istemedik. Sadece “zamanın derinliklerinde kalan bir not” anımsatması yaptık, hepsi o kadar…

ic-9
DAHA DÜN GİBİ…
İşinizi kurmak, zamanla geliştirmek ve “en iyilerden olmak” derken; bir de bakmışsınız ki, zaman su gibi akıp gitmiş. Serpil – Nihat Kömürcüoğlu çiftinin 30 yıl öncesine ait bu fotoğrafını görünce bir kez daha “daha dün gibi” dedik. Artık Taş Heykel Kolonisi” ile sanatsal alana yönelen Nihat Bey ile eşi Serpil Hanım’a “Bakmayın daha dün gibi, zaman su gibi akıp gitmiş” dediğimize, genç olduğu iddiasındakilerin çoğunu cebinizden çıkarırsınız siz.

ic-10
BİR ZAMANLAR İL GENEL MECLİSİ VARDI
Denizli’nin büyükşehir olmasıyla birlikte artık İl Genel Meclisi siyasi tarihin sayfaları arasındaki yerini aldı. 1989 yılındaki toplantılara ait bu fotoğraf karesindekiler (soldan sağa) Hakkı Aslan, Ali Koyuncu, Hüseyin Türköz, (arka sıradakiler) Hasan Gönüllü ve Ömer Alev. İsimlerini hatırlayamadıklarımızdan ise özür diliyoruz.

ic-11

TANIYABİLDİNİZ Mİ?
Bu fotoğraf karesinden gülümseyerek bakan çifti tanıdınız mı? “Tanıyamadık” diyenlere ipucu. Örneğin “Mesa Etiket” desek. Ardından Güney Ege Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GESİFED) Başkanı diye ilave etsek. Yine mi tanıyamadınız? O halde isimlerini yazıyoruz… İşadamı Mehmet Salih Başöz ve eşi Bilge Başöz.

ic-12
DOSTLAR BULUŞMASI
Güler Açıkalın, İhsan Açıkalın, Cemal Çetin, Nilgün Çetin, Nevrah Dağdeviren ve Sevim Marım, bir masanın etrafında toplanmış, bir arada olmanın keyfini çıkarıyorlar.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı