REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ! ALİ DARTANEL’İN ARDINDAN

4 Ağustos 2021 Çarşamba

Denizli’nin yaşayan tarihiydi Ali Dartanel. 1968-1973 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı yapmış, aşığı olduğu Denizlispor’a başkan olarak hizmet vermişti. Dartanel, 29 Temmuz 2021 Perşembe günü aramızdan ayrıldı. Dartanel, 99 yıllık ömrünü Denizli’ye hizmete adadı.

1922 yılında Pamukkale’nin Kocadere Köyü’nde dünyaya gelen Dartanel, 1968-1973 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı yapmıştı. Aşığı olduğu Denizlispor’a da her zaman destek veren, başkanlığını yapan Dartanel, kentle bağını hiç koparmadı.

99 yıllık ömrünü kente hizmete adayan Dartanel, yaşlılığa bağlı nedenlerle aramızdan ayrıldı. Dartanel’in ölümü sevenlerini yasa boğdu.

Efsane Başkan Dartanel’i bir kez daha rahmetle anıyoruz.

CUMHURİYET’İN 50. YILI FOTOĞRAFLARI SERGİSİNE KATILDI
Efsane Başkan Ali Dartanel, Cumhuriyet’in 50. yılı nedeniyle Turan Bahadır Sanat Galerisi’nde açılan sergiye katıldı. Dartanel, 2013 yılında düzenlenen serginin açılış kurdelasını dönemin valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Cengiz-Ayşe Akhisar çifti ile birlikte kesti.


SERGİYİ GEZDİ, FOTOĞRAFLARI İNCELEDİ
Ali Dartanel, sergiyi protokol ve onu bir an olsun yalnız bırakmayan Şinasi Dartanel ile birlikte gezdi.


YIL 1973, CUMHURİYET BAYRAMI
Ali Dartanel, belediye başkanlığının son yılında, 1973’te Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı. Şeref tribününde bulunan Başkan Dartanel, Vali Münir Güney ve Tugay Komutanı Abdurrahman Erandaç ile birlikte tören birliklerini selamladı.


DARTANEL KUTLAMALARI KABUL EDİYOR
Belediye Başkanı Ali Dartanel, 1973 yılında gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Vali Münir Güney ile birlikte kutlamaları kabul ediyor. Vali ve Başkan Dartanel’i ilk kutlayanlar arasında gazeteciler Kemal Tartılacı ve Erol Özbal da yer aldı.


BAŞKAN VE EŞİ BİRLİKTE
Denizli’nin efsane Belediye Başkanı Ali Dartanel, eşi Cahide Dartanel ile birlikte.

 

Yorumlar

mehmet   -  Bağlantı 5 Ağustos 2021, 10:37

izmir Antalya yolununun alt taraflarını deliktaş kayhan Aktepe anafartalar sümer dokuzkavaklar karşıyka semtlerinin olduğu bölgeleri imara açsaydı denizlide gecekondu olmazdı vaktini doldurdu ve vefat etti Allah rahmet etsin

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı