REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ! BİR DÖNEMİN KEMAL DERVİŞ’İYDİ

18 Mart 2020 Çarşamba

Geçmiş Zaman Olur Ki diyerek çıktığımız yolculuğumuzda bu hafta önemli bir duraktayız. İsmail Şengün, bankacılık sektöründe el ettiği başarılar ile dikkat çekti, ABD’dan Türkiye’ye döndükten sonra da iş yaşamında ve siyasette önemli görevler üstlendi.


KENDİ DÖNEMİNİN KEMAL DERVİŞ’İYDİ
İsmail Şengün, Denizli’nin yakından tanıdığı isimlerden biridir. Maliyeci, bankacı, siyasetçi, Danışma Meclisi Denizli üyeliği ve 2 dönem millletvekilliği yapan İsmail Şengün, hayatını kaybettiği 2008 yılına kadar hep ön planda oldu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mali Şube mezunu olan İsmail Şengün, ABD Columbia Üniversitesi, New York ve California Üniversitelerinde ekonomi master çalışmalarını tamamladı.

Şengün, T.C. Merkez Bankası Müfettişliği, Mali ve İktisadi Araştırmalar Müdür Yardımcılığı, Ekonomik Araştırmalar Müdürlüğü ve New York Dış Temsilciliği, Dış Ekonomik Araştırmalar Müşavirliği, OECD’de Hükümet Delegeliği ve Merkez Bankası Temsilciliği, Türkiye Ekonomi Kurumu Genel Sekreterliği, T.C. Merkez Bankası İdare Merkezi Danışmanı olarak görev yaptı.

Yoğun iş yaşamının ardından siyasete atılan İsmail Şengün, Hür Demokrat Parti Kurucu Üyesi oldu, 27 Mayıs 1960 askeri müdahalesinden sonra Danışma Meclisi Denizli üyeliği yaptı. 1961genel seçimlerinde ANAP’tan 17. ve 18. dönem Denizli milletvekili seçilen Şengün, 2 dönem milletvekilliği yaptı.

İsmail Şengün, 2 Ekim 2008’de Ankara Bayındır Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Şengün, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Şengün, 1998 yılında bir bankanın düzenlediği etkinliğe katılmış, Türk ekonomi ve siyasetine yaptığı katkılardan dolayı ödüllendirilmişti.


ASLAN TİCARET YENİ YERİNDE
Aslan Ticaret, Saraylar Mahallesi, Ahi Sinan Caddesi üzerindeki merkezlerinde 2003 yılında faaliyete başlıyor. Açılış için düzenlenen törene Denizli’nin efsane valisi Recep Yazıcıoğlu, dönemin Belediye Başkanı Ali Aygören de katıldı. Açılış kurdelasını firma sahibi Güngör Aslan kesti.


KEYİFLERİ YERİNDE
Ali Yavuzçehre, Orhan Abalıoğlu ve Dr. Vehbi Esenlik, sıkı dostlardı. Sık sık bir araya gelen bu üçlü yine bir etkinlikte buluştu. Kalabalık organizasyonun içinde kendilerine özel bir alan yaratmayı bilen bu üçlü, keyifli anlar yaşadı.


İŞADAMLARININ ARKASINDAKİ GÜÇLER
İşadamları Lokali, bu kez ekonomiye yön veren isimlerin eşlerini ağırladı. Bilge Başöz, Hülya Kayalıoğlu, Olcay Zeytinci, Ümit Usluca, Hatice Hazer ve İpek Oymak etkinlikte bir araya geldi.


BASİAD’IN BULUŞMASI
Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Colossae Otel’de görkemli bir etkinlik gerçekleştirdi. Denizli iş ve siyaset dünyasının bir araya geldiği yemekli organizasyona eski Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, DTO’nun eski başkanı Nail Kalemci, eşi Gülay Kalemci, Denizli Ticaret Borsası’nın eski Başkanı İlter Panayır ve eşi Şenay Panayır da katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı