REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ

11 Aralık 2019 Çarşamba


Denizli’nin önemli simalarını hikayeleriyle günümüze taşıdığımız Geçmiş Zaman Olur Ki devam ediyor. Bu hafta yine iş ve siyaset dünyası ile sosyal yaşamın önemli simalarını sunuyoruz.


İŞ VE SİYASET DÜNYASININ EN HAREKETLİ İSMİYDİ
Bir dönem siyasetine damgasını vuran isimlerden biriydi Ali Fuat Dağdeviren. 1923 yılında Tavas’ın Solmaz Köyü’nde dünyaya gelen Dağdeviren, ilkokulu Solmaz’da, ortaokul ve liseyi de Denizli Lisesi’nde tamamladıktan sonra, maddi imkansızlık nedeniyle üniversite hayatına geç başlamış, CHP’den aldığı burs ile yükseköğrenimini tamamlamıştı.

Dağdeviren’in üniversite okurken aldığı burs, bir anlamda onun siyasi tercihinin şekillenmesinde rol oynamış, yaşamının kalan bölümünde de CHP içinde aktif siyaset yaparak geçirmişti. Partide il başkanlığı ve meclis üyelikleri yapan Dağdeviren, birkaç denemesine rağmen belediye başkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde başarılı olamamıştı.

28 Ekim 2009 yılında aramızdan ayrılan A. Fuat Dağdeviren, başarılı bir ticari hayat da yaşamış, İstasyon Caddesi’nde yaptıkları kapsamlı market ile yeni bir dönemin açılmasına da öncülük etmişti. Dağdeviren’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.


EN MUTLU AN FOTOĞRAFI
Röntgen uzmanı Dr. Ziya Küçük ile Aynur Küçük, düzenlenen görkemli bir düğünle yaşamlarını birleştirdi. O dönemlerin modası olan, salonu gitmeden önce çektirilen stüdyo fotoğrafında bu mutluluk pozunu verdiler.


DENİZLİ’NİN ÖNEMLİ İSİMLERİ BU ETKİNLİKTE BULUŞTU
Dr. Sururi Erdoğan, Hikmet Çomakoğlu, Av. Behçet Çomakoğlu, Av. Ergul Aykol, gazeteci Kemal Tartılacı, Av. Mehmet Deligöz, katıldıkları bir davette bu pozu verdiler. Denizli’nin önemli isimlerinin buluştuğu etkinlik, önemli konuların konuşulduğu bir platform haline geldi.


BABA-OĞUL BİRLİKTE
Denizli iş dünyasının önemli isimlerinden biridir Veli Parlar. Oğlu Göksel’i de kendi yolunda yetiştiren Veli Parlar, bir etkinlik öncesi böyle fotoğraflandı.


VALİ’DEN PLAKET
Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Ali Aygören’in Belediye Başkanlığı döneminde yardımcılığını yürütmüştü. 1999 yılında gerçekleştirilen Görme Engelliler Okulu etkinliğinde, dönemin Valisi Yusuf Ziya Göksu, Mahmut Oğuz’a sağladığı katkılardan dolayı plaketini takdim etti. Törende, dönemin Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici ile bir dönem Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın da yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı