REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ! HÜSNÜ OKUMUŞ’UN ANISINA

11 Kasım 2020 Çarşamba

Basının önemli isimlerinden biriydi Hüsnü Okumuş. Bir süredir kalp yetmezliği rahatsızlığı yaşıyordu, İzmir’de tedavi altındayken 5 Kasım günü hayatını kaybetti.

Basına önemli katkılar vermişti Denizli basının Hüsnü Abisi. Denizli’deki macerasına 1981 yılında Hürriyet Gazetesi Denizli Bürosu’nu kurarak başlamıştı. Dolu dolu geçen yıllar onu Denizlili yapmıştı. O da, sahiplendiği kente ilk renkli ofset gazeteyi kazandırmış, DEHA20 adıyla yayın hayatına devam eden Yirmi Gazetesi’ni kurmuştu.

1986-1987 yıllarında Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı da yapan Hüsnü Okumuş, Yirmi Gazetesi’nin el değiştirmesinin ardından kentten ayrılmıştı. Uzun yıllardır Aydın’ın Didim İlçesi’nde yaşayan Hüsnü Okumuş, bu sürede fotoğraf sanatıyla ilgilenmiş, eserlerini açtığı sergilerle sanatsevenlerin beğenisine sunmuştu.

Hüsnü Okumuş’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, bu haftaki köşemizi usta gazeteciye ayırıyoruz.


GELECEĞE ANI
Basın mesleğine çok önemli katkılar veren gazeteci Hüsnü Okumuş ile eşi Nermin Okumuş, yıllar öncesinden günümüze bu fotoğrafı bıraktı.


BASIN BALOSU’NDAN ÖZEL BİR KARE
Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin eski başkanlarından Hüsnü Okumuş’un başlattığı Basın Balosu’ndan özel bir kare. Tusan Motel’de gerçekleştirilen baloya efsane sunucu Halit Kıvanç ve sanatçı Nalan Altınörs de katıldı.


DOSTLAR YEMEKTE BULUŞTU
Yıllarca özel toplantıların mekanı olan Gar Gazinosu’nda buluşma. 1981 yılında gerçekleşen yemekte buluşan eski dostlar hasret giderdi. Etkinliğe Gazeteci Hüsnü Okumuş, Erol Özbal, Dr. Temel Şenyuva, Kayhan Topel ile eşleri katıldı.


GAZETECİ HÜSNÜ OKUMUŞ ÇALIŞIYOR
Hürriyet Gazetesi’nin Denizli bürosunda uzun yıllar şef olarak görev yapan Hüsnü Okumuş, fotoğraf çekmeyi çok severdi. İşte o anlardan birisi… Diş Hekimi Mehmet Çomut ile Denizli Barosu eski Başkanı Av. Behçet Çomakoğlu’nun kızı Gülçin’in evlilik töreni. Fotoğrafta Çomakoğlu’nun eşi merhum Hikmet Hanım da yer alıyor.


DENİZLİ’NİN DUAYEN GAZETECİLERİ
Denizli’nin duayen gazetecileri Erol Özbal ve Hüsnü Okumuş birlikte. Denizli’nin en eski gazetecilerinden olan Erol Özbal uzun yıllar kentin en eski gazetesi olan Denizli Gazetesi’ni yayınladı. Hüsnü Okumuş ise, önce Hürriyet Gazetesi’nin Denizli Büro Şefliğini yaptı, ardından İzmir’e transfer oldu. Emekliliğin ardından yeniden Denizli’ye dönüp bugün Deha 20 olarak yayımlanan yerel gazeteyi Yirmi ismiyle yayınlamaya başladı.

 

Yorumlar

Mehmet Uysal   -  Bağlantı 11 Kasım 2020, 12:38

Coşkun bey bu bölümü severek takip ediyoruz emeğinize sağlık her vefat eden saygı değer kişileri onore ediyorsunuz ancak Sayın vekilimiz rahmetli Kazım Arslan’ın hiç mi değeri yok. Ölümünden sonra onunla ilgili bir özel bölüm göremedik burda.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı