REKLAMI GEÇ

Geçmiş Zaman Olur Ki! Musa Kazım Manasır’ın ardından

16 Eylül 2021 Perşembe

Denizli iş dünyasının başarılı ismi, hayırsever kimliği ile ön plana çıkan Musa Kazım Manasır’ı geçtiğimiz hafta kaybettik. 91 yıllık ömrüne büyük başarılar sığdıran Manasır’ı Geçmiş Zaman Olur Ki’ye konuk ediyor, bir kez daha rahmet diliyoruz.

Musa Kazım Manasır, 1930 yılında Yücebağ Mahallesi’nde dünyaya geldi. Denizli İsmet Paşa İlkokulu’nu 1941-1942 döneminde bitirdi, parasız yatılı sınavını kazanarak Edirne Erkek Sanat Enstitüsü’nde okudu, 1948-1949 döneminde mezun oldu.

1949-1951 yılları arasında Nazilli Sümerbank Basma Fabrikasında frezeci olarak çalışan Manasır, 1955-1956 yılları arasında Oto Petrol Mehmet Dartar-Mehmet Kurt firmalarında muhasebeci olarak çalıştı, otomotiv sektörüne adım attı.

1958 yılında öğretmen Şevket Aslan’ın kızı Suna ile dünya evine giren Musa Kazım Manasır, 1957 yılında merhum Tahsin Cem ile Oto Cem Kollektif Şirketini kurarak Oto Yedek Parça ve Lastik Ticareti’ne başladı.

1980 yılında Mostaş Manasır Otomotiv Sanayi A.Ş. de Yönetim Kurulu Başkanı olan Manasır, Denizli Basma Boya A.Ş. ve Dentaş Oluklu Mukavva Sanayi A.Ş. firmalarının kurucuları arasında yer aldı, her iki şirkette uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği yaptı.

İş hayatında kazandığını hayır işlerine adayan Musa Kazım Manasır, 1974 yılında Bakırlı Mahallesi’nde kendi adı verilen bir ilkokul yaptırdı.

2006 yılında yarım kalmış-bitirilememiş olan Şirinköy İlköğretim Okulu’nu asansörlü, kaloriferli ve basketbol, voleybol sahalarıyla bahçe tanzimli olarak tamamlayıp milli eğitime kazandıran Manasır, okulun eski binasını komple restore ettirerek anaokulu olarak kullanıma açtı.

Denizli Ticaret Odası meclis üyeliği ve meclis başkan yardımcılığı görevlerini de yürüten Musa Kazım Manasır, Denizli Yetim, Aciz ve Muhtaçları Koruma Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüttü.


40 YILLIK DOSTLARDI
Musa Kazım Manasır, 1955 yılında otomotiv sektörüne girdiği ve 40 yıllık ortaklık yaptığı Tahsin Cem ve arkadaşı ile birlikte.


MANASIR VE DOSTLARI DAVETE
Musa Kazım Manasır, dostları Sacit Sivri, Hasan Çöllü, rahmetli İsmail Akgün ve eşleri ile davette buluştu.


63 YIL AYNI YASTIĞA BAŞ KOYDULAR
Musa Kazım Manasır ile Suna Manasır 1958 yılında dünya evine girdi. Manasır Çifti, 63 yıl aynı yastığa baş koydu, bitmeyen bir sevgi yaşadılar.


HAYIRSEVERLERE PLAKET
Yıl 26.11.1999. Yetim ve Acizleri Koruma Derneği’nde düzenlenen etkinlik. Derneğe katkı sağlayan hayırseverlere plaket verildi. İsmail Sever, Mustafa Değirmenci, Musa Kazım Manasır, Vali Yusuf Ziya Göksu, Abidin İnceoğlu, Ali Uslu ve Raşit Özkardeş plaket töreni sonrası bu pozu verdi.


YEĞENE SON GÖREV
Musa Kazım Manasır, hayatını kaybeden yeğeni Dr. Murat Aslan’a son görevini yerine getiriyor.

Yorumlar

Diler Aslan   -  Bağlantı 30 Eylül 2021, 15:37

Çok teşekkürler. Çok güzel bir anma olmuş.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı